Rugați-vă unii pentru alții

”Dar Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi. ” Luca 22:32

„Rugați-vă unii pentru alții” – e ceea ce ne îndeamnă Isus. Voi vă rugați pentru prietenii voștri? Gândiți-vă câtă nevoie au ei de rugăciunile voastre, chiar și dacă aceștia nu-L cunosc pe Isus. Poate exact acum prietenul tău cel mai bun trece printr-o situație dificilă și are nevoie de ajutor. Cât de mult l-ar putea ajuta Isus! El va asculta rugăciunea ta și va trimite mii de îngeri pentru a-l mângâia pe prietenul tău.
 
Nu-i așa că te simți bine și în siguranță atunci când știi că ai pe cineva care se roagă pentru tine? Dar ce se întâmplă atunci când nu se roagă nimeni pentru noi?
 
Ieșind de la școală, Filip parcurge același drum monoton spre casă. Fiind supărat pe Dumnezeu pentru că nu l-a ajutat să ia o notă mare, deși nu învățase, a început să pună la îndoială puterea Lui. Pierdut în gândurile lui, Filip auzi cu greu întrebarea băiatului care a apărut lângă el:
 
– Ai un colț de pâine, te rog?
 
– Lasă-mă, sunt supărat! Nu pot să cred că Isus nu m-a ajutat, și încă după toate rugăciunile pe care le-am înălțat aseară pentru a trece testul. Eu și Mircea ne-am rugat unul pentru celălalt, așa cum am învățat că fac prietenii, pentru a trece amândoi testul.
 
– Rugăciune? Ce rugăciune? Pentru mine nu s-a rugat nimeni niciodată.
 
Filip tresări la auzul acestor cuvinte.
 
– Greșești! Isus s-a rugat pentru tine! El se roagă neîncetat pentru noi! Doar prin rugăciunile Lui suntem noi încă aici.
 
Spunându-i aceste cuvinte tovarășului său de drum, Filip își dădu seama imediat de greșeala pe care o făcuse. Cu siguranță că Isus se rugase ca ochii lui să se deschidă și să-și vadă greșeala.
 
-Cum am putut să fiu atât de egoist? Cum am putut să-L învinovățesc pe Isus? E vina mea, eu nu am învățat pentru test. Mulțumesc, Isuse, pentru că Te-ai rugat pentru mine! Îți mulțumesc că m-ai ajutat să-mi recapăt credința! Oamenii au nevoie de mine pentru a le spune despre bunătatea Ta și pentru a mă ruga împreună cu ei.
 
Ce privilegiu să avem un Tată care se roagă pentru noi! Ce minunat este să știm că El este atât de preocupat de viața noastră încât se roagă neîncetat pentru noi!

Nora Popa, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor