Tu la ce te gândești?

„Gândurile rele sunt urâte Domnului, dar cuvintele prietenoase sunt curate înaintea Lui. ” Proverbe 15:26

Se povestește cum un copil, aflat la vârsta „cunoștinței de a tot ce e nou”, își pierdea zi de zi lucrurile. Pe oriunde mergea își uita hainele, ghiozdanul, pixurile sau caietele, dar niciodată nu își lăsa din mână ursulețul de pluș. Părinții lui erau îngrijorați de neatenția lui și încercau din răsputeri să găsească un motiv pentru care copilul lor este așa. Odată a plecat în grabă la școală, a lăsat ursulețul acasă fără să își dea seama și când s-a așezat în bancă, panicat, a observat că prietenul său de pluș nu mai este. L-a căutat peste tot, pe sub bancă, pe jos, în ghiozdan, dar nici urmă de el. A început să plângă, nu mai putea fi atent la ore, iar gândul lui era îndreptat numai spre ursulețul său pierdut. Când a ajuns casă, imediat cum a intrat pe ușă, a văzut plușul ce-l întâmpina la ușă, iar bucuria copilului se vedea încă din strada. Părinții săi uimiți, atunci și-au dat seama; copilul lor pierdea lucrurile de care nu-i păsa, la care nu se gândea sau pe care nu le iubea.
 
Tu la ce te gândești înainte să pleci de casă? Ce nu uiți niciodată să iei cu tine? Isus și-a dat viața ca noi să fim salvați, gândul Lui este îndreptat mereu spre noi, El nu ne uită. Zi de zi primim binecuvântări din partea Lui, vedem cum prezența Sa este nelipsită și cum Își revarsă dragostea prin lucrurile pe care ni le oferă.
 
De multe ori părem nemulțumiți de ceea ce avem, lumea în care trăim ne învață să ne dorim mereu mai mult. De câte ori ai stat să te gândești câte lucruri minunate primești pe gratis dar care sunt foarte importante? Orice lucru nu e apreciat atâta timp cât îl ai, ci adevărata importanță va fi valorificată atunci când acele lucruri ’’care ni se cuvin”, ne vor fi luate.
 
Reține! Ceea ce iubești, ceea ce îți place, ceea ce te interesează și acolo unde gândul te duce mai mereu, nu vei uita niciodată. Așadar nu da uitării lucrurile bune.

Voicu Melisa, – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video