Pățania măgarului bătrân

„Aruncați-vă toate îngrijorările asupra lui, pentru că el se interesează de voi. ” 1 Petru 5:7

Într-o bună zi, magarul unui țăran căzu într-o fântâna.
 
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de facut. Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și-așa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-o dată. Și că nu mai merita osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chemă vecinii, ca să-i dea o mâna de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii.
 
Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa câteva lopeți bune de pământ, magarul se potoli si tăcu. Țăranul privi în adancul fântânii și rămase uluit de ce văzu.
 
Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pașea deasupra lui. În curând, toata lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări peste ghizduri și ieși fremătând…
 
Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți…
 
Secretul este să îi ceri Domnului în rugăciune să te ajute, punându-ți toate probleme în seama lui, iar apoi să ieși din fântână scuturându-te de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus.
 
Amintește-ți de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
 
1) Curăță-ți inima de ură, frică, egoism.
 
2) Scutește-ți mintea de preocupări inutile.
 
3) Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă.
 
4) Dăruiește mai mult și așteaptă mai puțin.
 
5) Iubește mai mult și… scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu trebuie să fii soluția, nu problema.

Petreaca Miriam, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor