Cântărețul

”Cântați Domnului, voi cei iubiți de El, măriți prin laudele voastre Numele Lui cel sfânt. ” Psalmi 30:4.

Venea cu motocicleta tatălui său și se așeza la fereastra bisericii, privind înăuntru. Voia să știe cine e în biserică, să vadă dacă prietenii lui sunt acolo iar după aceea pleca. De multe ori rămânea până la sfârșit. Își lua prietenii pe motocicletă și plecau.
 
Într-o seară, când l-am văzut, am ieșit afară la el, am vorbit cu el și l-am invitat înăuntru. M-a refuzat și mi-a zis că hainele pe care le are nu sunt corespunzătoare pentru biserică. Dar mi-a promis că va veni într-un Sabat. A venit Sabatul următor, îmbrăcat frumos. S-a așezat lângă mine și urmărea cu atenție ce se întâmpla și ce se spunea. Îi plăcea mult cum cântau tinerii și copiii. Murmura și el cântările.
 
L-am invitat să mai vină și, pentru că i-a plăcut, a continuat să o facă. Într-una din zile mi-a spus că lui îi plac mult cântările și că vrea să cânte și el. M-am bucurat mult să aud lucrul acesta. I-am făcut câteva cd-uri cu cântece, ca să le poată învăța, și l-am încurajat să se pregătească pentru programul muzical. Sabatul următor mi-a spus că s-a pregătit și ar vrea să cânte și el. Când s-a ridicat și s-a văzut în fața atâtor oameni, a uitat aproape cu totul cuvintele cântecului. Câțiva dintre tineri au început să râdă, dar eu i-am invitat pe cei prezenți să cântăm împreună cu el ca să îl încurajăm. După cântare, foarte rușinat, s-a așezat pe bancă. Nu voia să spună nimic. La sfârșitul programului, am vorbit cu un tânăr să îl invite la repetiție și să cânte împreună cu el până îi vor trece emoțiile. Sabatul următor au cântat împreună. Totul a ieșit foarte bine iar lucrul acesta i-a dat putere și curaj să cânte în continuare. În fiecare Sabat el avea o cântare pregătită. Nu voia să se oprească.
 
Într-o zi, a venit la mine acasă și mi-a spus că el vrea să se boteze. Am parcurs împreună pregătirea pentru botez și a fost botezat.
 
Dumnezeu ne invită în multe feluri. Pe unii îi invită prin cântări, pe alții prin predici, pe alții prin activitățile care se fac la clubul de exploratori. Ajutați-vă întotdeauna prietenii să îl găsească pe Dumnezeu!

Ciprian Tăutan, Director Exploratori – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video