Pentru că zici

Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea, nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău”. Psalmi 91:9, 10

A mai trecut încă o lună și iată-te întâlnindu-te, din nou, cu capitolul 91 din Psalmi.
 
Cum au fost ultimele patru săptămâni pentru tine? Ai descoperit momente în care Dumnezeu te-a susținut, chiar dacă în jurul tău una, două sau zeci de persoane au căzut? Ce au zis cei din jur văzându-te ferm pe principiile sau alegerile tale?
 
Cred că deja știi ce urmează…deschide Biblia, lăsând ca sunetul paginilor răsfoite să deranjeze și să înspăimânte angenții Satanei și citește din Psalmi capitolul 91.
 
Titanic! Cu siguranță știi de acest vas imens, plin de oameni de toate categoriile, alimente, orchestră și multe altele, care s-a scufundat.
 
Deși sunt diverse răspunsuri la întrebarea: „De ce s-a scufundat”, cert este că echipajul a fost avertizat de mai multe ori, în acea noapte, că sunt ghețari pe apă și că ar fi bine să aștepte dimineața ca să înainteze.
 
Pentru că echipajul s-a încrezul în forțele proprii și în construcția vasului, în foarte scurt timp …s-a întâmplat dezastru.
 
Textul de azi scoate în evidență un lucru pe care Dumnezeu l-a așezat în fața oamenilor de la început: „Pentru că zici:” („Domnul este locul meu de adăpost!”). Aici este vorba de alegere, de partea cui vrei să stai, de cine te lași condus = atunci când Dumnezeu este alegerea ta, când stai de partea Lui, când te lași condus de El, atunci „nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău”.
 
Alege ca să stai de partea Lui prin studiu, rugăciune și cântare.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor