Nu renunța

„Voi însă veți cânta …, veți fi cu inima veselă, ca cel ce merge în sunetul flautului, ca să se ducă la muntele Domnului, spre Stânca lui Israel. ” Isaia 30, 29

Ți s-a întâmplat vreodată să începi ceva și apoi să renunți când dai de probleme? Probabil că da. Poate fi vorba de note la școală, de un hobby sau orice altceva.
 
De când mă știu, mai ales sâmbăta, m-am trezit și m-am culcat pe melodia trompetei. Tatăl meu a sădit în mine dragostea pentru muzică, mai ales pentru instrumentele de suflat, atingând apogeul când am primit instrumentul favorit – flautul. Dar vara anului trecut m-a zguduit și am ajuns la punctul de a renunța le cei 5-6 ani de studiu. L-am pierdut pe Tata, iar după ce am scăpat de aparatul dentar, flautul meu nu a mai vrut să scoată acel sunet dulce și elegant ca înainte. Citind devoționale, mă-ntreb dacă are vreo legătură data aleasă, sau pur și simplu e coincidență. Pentru mine e data schimbării sensului vieții mele. După ce am participat la Zilele de muzică și sport, când alături de tineri pasionați de muzică L-am lăudat pe Dumnezeu, am simțit din nou că vocea flautului poate induce o stare de bine, de liniștire și plinătate sufletească. Mi s-a schimbat comportamentul și au început să curgă râuri de binecuvântări. În orchestră flautul sună și mai frumos. Slavă Domnului, El mi-a dat această oportunitate. Mai mult de atât, am onoarea să cânt si la piccolo. „Ceea ce este imposibil pentru oameni, este posibil pentru Dumnezeu. ”
 
”Pentru toți cei descurajați există un singur remediu: credință, rugăciune și activitate. ” 6M438
 
”Când Duhul Sfânt vine asupra sufletului, voința și puterile omului trebuie să răspundă influenței Lui. Cei care rămân în Hristos vor fi fericiți, veseli și bucuroși în Dumnezeu. O blândețe calmă se va manifesta în glas, un respect pentru lucrurile spirituale și veșnice vor fi exprimate în acțiune și muzică, o muzică veselă, care va răsuna de pe buze, pentru că ea adie de la tronul lui Dumnezeu. Aceasta este taina evlaviei, care nu-i ușor de explicat, dar, cu toate acestea, este simțită și gustată. ” 4M625
 
Concluzia: dacă ai un scop și vrei cu adevărat să-l atingi, nu te da bătut, cere ajutor lui Dumnezeu și luptă! Întotdeauna vor fi dificultăți, dar nu renunța!

Tobias Renata, Explorator – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor