Celebru sau plăcut?

„Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. ” (Luca 2:52)

„Copilul își privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreabă:
 
– Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouă sau o poveste despre mine?
 
Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spune nepotului:
 
– E adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar place să fi ca el, când vei fi mare.
 
Copilul privi creionul intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la acesta.
 
– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!
 
– Totul depinde de felul cum privești lucrurile. Exista cinci calitățile la creion, pe care dacă reușești să le menții, vei fi totdeauna un om care trăiește în bună pace cu lumea.
 
Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată ca există o Mână care ne conduce pașii. Pe aceasta mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeauna conform dorinței Lui.
 
A doua calitate: din când în când trebuie să mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar până la urma va fi mai ascuțit. Deci, să știi să suporți unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun.
 
A treia calitate: creionul ne dă voie să folosim guma pentru a șterge ce am greșit. Trebuie să înțelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău, ceea ce este neapărat e faptul că ne menținem pe drum drept.
 
A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot așa, îngrijește-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău.
 
Și, în sfârșit, a cincea calitate a creionului: lasă totdeauna o urma. Tot așa, să știi că ceea ce faci în viața ta, va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fi conștient de fiecare fapta a ta. ”
 
În calitatea de copii ai lui Dumnezeu, în scurta noastră călătorie prin această lume, trebuie să avem un SINGURUL MODEL în viață pe care să-L urmăm, Domnul Iisus. Imitându-L pe El, vom fi întotdeauna plăcuți lui Dumnezeu și plăcuți oamenilor, un model pentru cei din jur. Dumnezeu ne-a creat unii pentru alții, pentru a putea să fim de folos aproapelui nostru. Fii astăzi asemenea Domnul Iisus!

Alexandru Gavrilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video