Sclipiri de bunătate

„Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui…” Proverbe 19:22

Te-ai gândit vreodată ce apreciezi cel mai mult când întâlnești un om?
 
Ei bine, eu m-am gândit destul de des la asta și am ajuns la concluzia că bunătatea e primul lucru care mă fascinează.
 
Ce înseamnă bunătatea? Definiția din DEX spune: BUNĂTATE – Însușirea de a fi bun, înclinarea de a face bine; îndurare, milă, îngăduință, blândețe.
 
Vedem în noi lucrurile acestea în viața de zi cu zi? Dacă da, excelent! Dar dacă răspunsul este nu, hai să ne gândim împreună la o soluție.
 
Cum poți să fii mai bun? Bunătatea nu depinde nici de talentele noastre şi nici chiar de forţa noastră fizică. O încurajare, o apreciere, un zâmbet, o îmbrățișare, o mână de ajutor, un mic cadou sau simplul fapt de a lăsa pe cineva să intre înaintea noastră când aşteptăm la rând pot însemna foarte mult. Dar stai, să fii bun cu toată lumea? Exact. Dacă avem obiceiul de a fi buni faţă de alţii, inclusiv faţă de oamenii pe care nu-i cunoaştem, am putea fi răsplătiţi aşa cum nici nu ne aşteptăm. După ce a vorbit despre bunătatea manifestată faţă de străini, Pavel a spus: „Prin ea unii, fără să ştie, au găzduit îngeri“.
 
În Biblie găsim foarte multe versete despre bunătate și importanța ei. De ce? Pentru că avem un Dumnezeu bun. În cele mai mici lucruri El și-a pus amprenta pentru ca nouă să ne fie bine. Te-ai trezit în această dimineață, ai avut unde să dormi, ești în viață, ai primit o educație și ai atât de mulți oameni care te iubesc în jurul tău. De ce suntem atât de privilegiați? Pentru că avem un Tată atât de bun și iubitor care își dorește ce e mai bun pentru copiii Lui. De ce să nu îi urmăm exemplul?
 
Azi propune-ți să fii mai bun cu cei din jurul tău. Începe printr-un lucru aparent mărunt. Te provoc să le spui părinților tăi un motiv pentru care îi apreciezi. Și dacă ai impresia că vezi din ce în ce mai rar oameni buni în jurul tău, fă tu primul pas spre schimbare!
 
Drag explorator, îți doresc o zi în care să fii înconjurat de bunătate!

Roxana Popescu, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor