Un Dumnezeu al priceperii

“În El (Isus) avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său pe care l-a răspândit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere” – Efeseni 1:7, 8

Este perioada începerii școlii: poate ai început deja școala, sau urmează să o începi, sau ai trecut deja de vârsta de elev.
 
Astăzi este Sabat, așa că o să ne îndepărtăm un pic de subiectul școlii și o să îți vorbesc despre cunoștințe și înțelepciune dintr-o perspectivă mai diferită.
 
Dacă stai să te gândești, Isus a fost un om cu foarte multe cunoștințe. În Luca 2. 52 este menționat că pe vremea când El era copil, „Isus creştea în înţelepciune” și „în statură”. Probabil că pare destul de normal ca un copil să crească și să învețe din ce în ce mai mult, dar următoarea parte este mai importantă:
 
Isus „[…] era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. ”
 
El nu se dezvolta doar pentru oameni, ci mai ales pentru Dumnezeu. În anul școlar ce tocmai a început, pe lângă școală, îți recomand să ne facem mai mult timp pentru Dumnezeu. După mai mulți ani, în capitolul 1 din Epistola lui Pavel către Efeseni, ne este prezentat încă un aspect important. Isus ne dă bogățiile harului său „prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;”. Poate că unii copii sunt plictisiți de școală și nu au nici un chef să învețe, dar Isus așteaptă ca noi să ne lărgim cunoștințele în toate domeniile ca să înțelegem mai multe despre El, așa că asta poate fi o motivație foarte bună să învățăm.
 
În concluzie, în noul an școlar, vreau să nu uiți faptul că Domnul vrea ca tu să îți lărgesti cunostintele in toate domeniile, și mai ales cunoștințele despre El! Așa că spor la învățat: cunoștințe generale și cunoștințe despre Dumnezeu.

Matei Eliza Teodora, Explorator – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor