Prieten adevărat

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Ioan 3:16

Aș vrea ca pentru această dimineață să faci un exercițiu de imaginație. Te rog să te gândești cum îți imaginezi tu că ar fi prietenul tău cel mai bun. Sunt sigură că ai un prieten, dar chiar și atunci e benefic acest exercițiu, probabil ți-ai dori să schimbi câte ceva la el, deși îl iubești. Cum ți-ar plăcea să fie: gata de a te ajuta când ai cea mai mare nevoie, să te încurajeze, să te susțină, să te provoace în lucruri bune, să viseze împreună cu tine, să realizați lucruri mărețe, să faceți planuri și nu în ultimul rând să te iubească, prieten care și-ar da viața pentru tine la nevoie?
 
Ei, vreau să-ți spun că acest super prieten există, deși uneori ai crede că este mult prea perfect pentru un muritor de rând. El dorește nespus de mult să se împrietenească cu tine și încearcă prin diferite căi să te cucerească, deși s-ar putea ca tu să nu-ți dorești să-L cunoști, ignorându-I glasul care te cheamă. A dat un preț ATÂT de mare pentru ca tu să fi al Lui. Alegerea este acum doar a ta. El este gata să te ajute când ai cea mai mare nevoie de ajutor, te încurajează prin diferite mijloace, te susține, te provoacă doar la lucruri bune, are cele mai mărețe visuri pentru tine, a făcut un plan pentru viața ta, acela de ați oferi veșnicia, înainte de a te fi născut și mai presus de toate te iubește ATÂT DE MULT încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El să nu piară, ci să aibă viață veșnică „Ioan 3, 16”.
 
Tu ai fi dispus să dai ATÂT DE MULT pentru un prieten? Dar pentru un necunoscut? Te rog nu neglija acest dar care ți-a fost oferit, un dar ATÂT de prețios, ATÂT de mare. Fă-ți din Dumnezeu chiar acum cel mai bun prieten și El nu te va dezamăgi niciodată. Începe de astăzi cu pasi mici să te apropii de El prin rugăciune și învață să-L cunoști prin Biblie. Alege-L astăzi pentru a beneficia de o veșnicie alături de El, cel mai credincios prieteni, DUMNEZEU!

Laura Szász-Gerőcs, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video