Keep going!

”Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. ” Isaia 41:10

În urmă cu un an și patru zile, pe 3 septembrie 2021, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, Peter Genyn (44 ani) din Belgia a câștigat cursa de 100 metri în scaun cu rotile.
 
Viața lui s-a schimbat la vârsta de 16 ani când, în urma unei sărituri în apă, s-a lovit foarte tare și a paralizat. Cu toate acestea, un an mai târziu, a început să joace rugby în scaunul cu rotile.
 
De-a lungul vieții a suferit numeroase alte accidente, dar nu a dat înapoi. Dimpotrivă, în 2013 după ce și-a rupt piciorul și nu a mai putut să joace rugby, a înlocuit terenul cu pista de atletism. Și aici a avut multe accidentări, dar acestea nu l-au împiedicat să continue să lupte. Întotdeauna se recupera în timp util pentru a participa la diverse competiții. Deviza lui este: „Dă totul pentru a câștiga, dar rămâi corect!„
 
La cursa de anul trecut, cu 2 ore înainte de începere, a descoperit că scaunul cu rotile era grav avariat: cauciucurile erau desumflate, iar o altă parte a scaunului era ruptă. Astfel, membrii echipei sale au lucrat din greu pentru a schimba cauciucurile și a lipi scaunul cu banda adezivă (duct tape). Apropo, știați că este o specializare EXPLO numită Duct tape?
 
Cu toate acestea, Peter a câștigat cursa. Ba mai mult: a stabilit un nou record paralimpic.
 
Tu cum reacționezi atunci când toate lucrurile par să-ți stea împotrivă? Mergi mai departe, depășești obstacolele, muți/urci munții sau alegi varianta mai simplă – bombăneala și renunțarea?
 
Când ai o zi mai grea, adu-ți aminte că este doar o zi. Mâine poate fi mult mai bine! Iar pentru problemele de astăzi te asigur că ai întotdeauna o echipă care îți poate lipi scaunul cu banda adezivă. Plus că nu ești niciodată singur: „Domnul este cu tine, viteazule!„ (Judecători 6:12)
 
Post Scriptum: Te provoc să obții specializarea Duct Tape! ;)

Liz Huean, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video