Comori vii

„Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oștirilor. Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care i pregătesc Eu. ” Maleahi 3:17

Pentru ziua de astăzi, vă invit să vă gândiți la comori. Știu că poate nu mai sunt de actualitate acele zile, când oamenii alergau cu disperare în diferite locuri de pe glob, căutând aur sau alte pietre prețioase. Mai văd pe câte unii, care pasionați de gândul descoperirilor fabuloase, se înarmează cu detectoare de metale și ore în șir străbat diferite zone cu potențial. Unii dintre cititorii acestui text sunt la vârsta când, cărți precum “Comoara de pe insulă”, „Misterul comorii dispărute”, „Vânătorii de comori, ”îi duc într-o lume fascinantă, plină de suspans și aventuri. Zilele acestea am citit o știre despre o doamnă din Marea Britanie. Potrivit BBC, pensionara îşi făcuse curăţenie generală în casa ei din Northumberland când a găsit o piatră, dar era convinsă că este vorba de o replică din sticlă şi a astfel a vrut să o arunce la gunoi. Dar pentru că avea şi alte obiecte despre care nu ştia nimic, a dus-o, totuşi, la evaluat. A aflat ulterior că era pe punctul de a arunca la gunoi un diamant de 34 de karate. Licitatorul Mark Lane a spus că femeia a avut un „şoc uriaş” când a aflat valoarea obiectului pe care intenţiona să-l arunce.
 
El a afirmat: „Am văzut piatra destul de mare, mai mare decât o monedă de o liră şi am crezut iniţial că este zirconiu. A stat pe biroul meu timp de două sau trei zile până când am folosit un aparat de testare a diamantelor. ”
 
Lane a spus că proprietara pietrei, care doreşte să rămână anonimă, nu îşi aminteşte de unde şi când a cumpărat-o.
 
„A mers frecvent la târguri de vechituri şi a cumpătrat piatra, dar niciodată nu a crezut că este un diamant adevărat. Ea ne-a spus că aproape că a aruncat-o la coş, dar un vecin i-a sugerat să o ducă la evaluare”, a mai spus licitatorul. Dumnezeu vorbește azi despre comori. Vorbește despre tine și despre mine. Se mai amintește că va veni o zi, când valoarea noastră, va ieși la suprafață și se va vedea. N-ai vrea să începi de azi acest demers?

Dănuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video