Explorând nevăzutul

Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Căci EL se ivește ca zorile dimineții și va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul. Osea 6, 3

Încă din timpuri istorice, numelui de explorator i-au fost asociate chemarea naturii, curajul, perseverența și dorința de a cuceri necunoscutul. De numele lui Cristofor Columb, Vasco da Gama, Fernando Magellan și al altora asemenea lor, sunt legate descoperirile geografice din Evul Mediu. Ei au așezat continentele pe hartă.
 
A fi explorator înseamnă să te avânți cu curaj în necunoscut, înarmat cu tenacitate, spirit de observație și cunoștințele necesare pentru a descoperi lucruri noi, necunoscute încă.
 
Pe lângă toate acestea un adevărat explorator mai are nevoie de o calitate, destul de rară astăzi – acea profunzime a spiritului care face un om capabil să privească dincolo de suprafața lucrurilor, la Creatorul lor.
 
Textul din aceasta dimineață te provoacă, drag explorator, să privești dincolo de ceea ce pot vedea ochii și să aduni cât mai multe cunoștințe, nu doar despre natură și viață, ci și despre Dumnezeu, (Creatorul a tot ce există) și în final să ajungi chiar să-L cunoști pe EL. Nu-L vei găsi în nici unul din locurile greu accesibile ale planetei noastre și nici nu trebuie să călătorești în spațiul cosmic pentru a-L afla. Poți descoperi însă, informații despre puterea Lui, privind cu mintea și sufletul deschise natura din jur, și Îl vei găsi dacă vei explora cartea Sa, Biblia. Dacă o citești deja cu regularitate, mai ai nevoie de un singur lucru. Ascultă îndemnurile scrise în ea și vei ajunge să (re)cunoști realitatea existenței lui Dumnezeu. Cum? Prin împlinirea promisiunilor Lui, scrise în carte, față de tine. Explorând natura și cartea Lui vei descoperi informații despre EL, dar numai când alegi să asculți îndemnurile Lui, EL își va împlini promisiunile și tu vei ajunge sa-L cunoști personal. Și, știi ceva? Spre deosebire de toate celelalte lucruri care așteaptă să fie descoperite de tine, Dumnezeu vine în întâmpinarea ta. EL ne promite: Mă veți căuta și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima! Mă voi lăsa să fiu găsit de voi…
 
Fă din căutarea Lui prioritatea numărul unu a vieții tale și EL te va răsplăti cu viață din belșug!

Gabriel Paraschiv, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor