Străjerul, granița și sufletul

”Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. ” 1 Petru 5:8

Din cele mai străvechi timpuri, pentru delimitarea proprietății oamenii au constituit hotarele, astfel că, în zilele noastre, termenul de graniță servește ca punct de reper în stabilirea teritoriului unei țări. Cu mulți ani în urmă, în zona frontierei, un grup de ostași proaspăt instruiți ca și grăniceri au mers în recunoașterea locului împreună cu un locotenent. Aceasta avea să fie prima lor incursiune la granița țării.
 
Era o dimineață însorită de februarie iar soarele călduț făcea ziua mai veselă. După parcurgerea mai multor kilometri, grupul s-a apropiat de un mic adăpost făcut din tulpini de porumb. Locotenentul a făcut semn ostașilor să păstreze liniștea. Din adăpost se vedeau ieșind două picioare în uniformă de camuflaj, iar rezemat de coliba cea mica, era pistolul mitralieră. Locotenentul a luat încet arma și apoi a lovit cu piciorul în bocancii soldatului care dormea. Acesta a ieșit buimăcit sub ploaia de cuvinte mustrătoare a superiorului: „Dormind, îți aperi tu țara? Dacă îți lua altcineva arma? Ce exemplu dai tu acestor soldați?”
 
Soldatul a pus capul în pământ, rușinat, fără să scoată vreun cuvânt .
 
Trupul tău este un teritoriu care aparține Celui Sfânt. El ți l-a încredințat pentru a avea grijă de el, ca să crească frumos în toate aspectele trupești și sufletești. Sub călăuzirea Duhului lui Dumnezeu, tu ești străjerul inimii tale și al corpului tău. Tu ești cel care veghează la granița gurii, a ochilor, a urechilor și a tuturor simțurilor tale. Creatorul ți-a dăruit capacitatea de a alege și ți-a pus în inimă o scânteie din dragostea Sa pentru ca, atunci când aceasta va crește, să îți dea determinarea de a alege întotdeauna binele. Cel viclean va încerca pe diferite căi să îți invadeze teritoriul, deci rămâi treaz și veghează cu atenție asupra sufletului tău pentru ca iubirea pentru Isus să rămână în tine!
 
Provocare: Scrie o listă cu obiceiurile tale și ia hotărârea de a le păstra doar pe cele bune. ☺

Adrian Petrache, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor