Talentul tău e important!

“Vă sfătuiesc să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o”. Efeseni 4:1

Un conducător al Rusiei a oferit un premiu de 30. 000 de dolari pentru cel mai reușit portret cu el. Mai mult de 1000 de artiști au participat la această competiție. Cu câteva zile înainte de jurizare, comitetul traversa galeria unde picturile aveau să fie agățate și erau fericiți că totul era aproape gata. Toate erau aranjate, mai puțin un tablou care era sprijinit de un perete deja plin de alte picturi. Comitetul a decis că nu este nimic special la acel portret și că nimeni nu va observa dacă acesta nu este agățat împreună cu celelalte.
 
Comentariul lor a fost auzit chiar de către pictor, care s-a grăbit să își apere opera de artă. A rugat comitetul să-i așeze lucrarea la o înălțime și lumină potrivită. În cele din urmă, aceștia au acceptat. Și, da, când voturile au fost strânse și numărate, portretul acestui artist a fost cel câștigător. Când a fost așezat în lumina potrivită, arăta extraordinar!
 
Poate că, uneori, oamenii îți spun fel și fel de lucruri care te fac să te simți mai puțin special decât alții. Mulți dintre noi admirăm talentele altora și ni se pare că talentele noastre nu sunt așa de importante ca ale lor. Dar, la fel ca și portretul câștigător, avem nevoie de lumina potrivită.
 
Biblia ne spune în Efeseni 4:1 „Vă sfătuiesc să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o”. Orice talent și îndemânare are valoare. Noi trebuie doar să le descoperim și să le folosim așa cum ne spune Dumnezeu.

Sarah Szekely, Școala Liderilor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video