Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc

„Ce cauți?” Geneza 37:15

„Când mergi seara la culcare să-ți pui o mâna sub obraz/ Și să te-ntrebi cu-ngrijorare: Ce-am facut eu oare azi?/ Câte lucruri minunate sau câte, oare, ai greșit / Frumos, învață de la toate, să fii în viață fericit. ” Ți-a cântat mama ta această melodie înainte să adormi? Să știi că eu am avut ocazia să o ascult pe mama cum îmi cânta pe vremea când eram în clasele primare. Și de fiecare dată stăteam pe gânduri și mă întrebam: „Oare azi am făcut ceva bun? Oare?” Și cu această întrebare adormeam întristat că din nou am pierdut vremea stând pe laptop și jucându-mă, acel joc violent.
 
Ți-ai pus vreodată întrebarea „Ce cauți?” Ai fost cândva pe gânduri, spunându-ți: „Oare, ce scop am eu în viață?” Te-a prins viața într-un moment în care să fii în off-side fără să știi ce să mai realizezi?
 
Fii sincer cu tine și imaginează-ți că e timpul să alegi liceul la care vrei să mergi, oare știi ce vrei să alegi? Gândește-te că vrei să îți faci o vacanță cool, știi cum să ți-o creezi pentru ca mai târziu să fii mulțumit de ceea ce ai realizat? Trebuie să pleci la școală, oare știi ce haine să porți pentru a fi decent?
 
Te regăsești de-a lungul unor ani în care îți vei pune multe întrebări. Drag tânăr, va veni adolescența, vremea în care vei avea multe răzvrătiri, vor veni momentele în care le vei răspunde într-un mod tăios părinților tăi, doar din cauza pentru că tu crezi că ești mai superior decât ei.
 
Vreau să pui puțin pauză de la citit și să te întrebi, astăzi, eu știu ce caut în viață? Știu ce alegeri să fac?
 
Gata? Ai luat o decizie? Dar pe Isus l-ai pus în mijloc? Este Domnul laitmotivul fiecărei alegeri pe care ai făcut-o? Dacă nu, atunci ia o pauză din citit și mergi și pune-te pe genunchi. Întreabă-l pe Dumnezeu: „Doamne, ce vrei să fac în viața asta?”
 
Pe paginile scripturii, știi ce ne-a zis Isus? Ne-a spus că ascultând de Divinitate cu siguranță vom ajunge pe înălțimile pământului.
 
Drag tânăr, pune-L pe Dumnezeu pe primul loc și viața ta va lua cu siguranță o nouă întorsătură.

Dobrin Daniel, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video