Zgomotul păcii

„Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea, da pacea, căci se încrede în tine. Încredeți-vă în Domnul pe vecie căci Domnul Dumnezeu este Stanca veacurilor” Isaia 26. 3

Ciudat titlu: Zgomotul păcii. Pare nepotrivit, însă, să știți dragii mei că și pacea are zgomotul ei. Vi s-a întâmplat vreodată să stați în liniște, să căutați un loc retras în natură și, totuși, pacea să aibă zgomot?
 
Era o zi caldă de toamnă când am căutat un loc liniștit pe malul apei, undeva la marginea orașului, pentru a-mi pune în ordine gândurile. M-am așezat pe iarbă. Priveam apa și cerul și căutam pacea sufletească, însă în mintea mea ea a început să facă zgomot. Zgomotul frământărilor, a încercărilor prin care treceam în acea perioadă, zgomotul școlii online, zgomotul izolării, al suferinței celor din jur, zgomotul neputinței. Ai crede că doar sunetele fac zgomot. Ei, uite că și pacea face zgomot când nu își are izvorul în sursa adevăratei liniști. Oamenii apelează la tot felul de tehnici de relaxare prin meditații, tehnici de respirație, împachetări speciale cu uleiuri, vacanțe în locuri inedite din lume. Și totuși, pacea sufletească pare greu de atins.
 
Pacea creștinului nu depinde de starea liniștită a lumii înconjurătoare, ci de locuirea Duhului lui Dumnezeu în inima lui.
 
Încrederea în Dumnezeu, stânca veacurilor, aduce adevărata pace în inimă. În toată deznădejdea lumii, în toată alergarea după nimicuri, alege zilnic călăuzirea lui Dumnezeu și El îți va da adevărata pace!

Raluca Moraru, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor