În ceață

“De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. ” Romani 8:28

Împreună cu un grup de exploratori parcurgeam creasta Făgărașului, Vârful Negoiu- Vârful Moldoveanu, după ce petrecusem o noapte destul de răcoroasă la cort, lângă Lacul Călțun.
 
Ne trezim dimineața devreme, facem un ceai la primus, mâncăm ceva fugar, strângem corturile și plecăm pentru a parcurge o altă porțiune din creastă. Mă rog Domnului să fie cu noi. Știam că urmează câteva porțiuni de traseu mai dificile. Trecem cu bine prin locul numit „La trei pași de moarte” și ne îndreptăm spre Vârful Mircii. Ne întâlnim cu un grup care tocmai se întoarcea de pe traseu, iar conducătorul grupului îmi spune că partea ce traversa Vârful Mircii, se surpase, rămăsese doar o brână, copiilor le-a fost frică și s-au întors. Devenisem puțin îngrijorat, mă rog din nou Domnului să ne ocrotească pașii și să ne dea vreme bună. După doar cinci minute, se ridica ceața din vale și ne învăluie. Nu mai vedem nimic. Ma rog din nou: „O Doamne, împrăștie ceața să vedem poteca și așa destul de periculoasă. ” Dar ceața devine mai densă. Abia se vedea la jumătate de metru. Nu ne puteam opri, blocam traseul. Într-un final, depășim acea porțiune dificilă, începem coborârea, iar ceața abia atunci se ridică. Privim în sus și vedem dificultatea traseului și hăul de sub poteca surpată. Copiii privesc și îmi spun: „Dacă nu ar fi fost ceață, nu am fi avut curaj să traversăm acea porțiune”. Mă supărasem că Dumnezeu nu îmi ascultase rugăciunea de a împrăștia ceața. Am înțeles că problema nu era la ceața de pe munte, ci la ceața de pe ochii mei. Nu văzusem că de fapt Dumnezeu răspunsese foarte prompt la rugăciunea mea de a ne ajuta să traversăm acea porțiune dificilă. Acolo, pe spinarea muntelui, îi mulțumim împreună Domnului pentru călăuzire. De acolo, nu ne-a mai fost frică. Am înțeles că Domnul e cu noi. Am atins toate obiectivele propuse, în siguranță.
 
Roagă-te Domnului să fie cu tine azi. Ai încredere în călăuzirea Lui. Chiar dacă nu auzi sau vezi răspunsul, El este lângă tine. Mergi înainte! Curând vei ajunge pe vârf.

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor