Dragostea există!

„Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârși, limbile vor înceta, cunoștința va avea sfârșit. ” 1 Cor. 13, 8

În anul 1962 se năștea micuțul Rick Hoyt, un copil mult așteptat în familie. Din cauza unor complicații apărute la naștere, copilul a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică (paralizie cerebrală), fără șanse de a avea o viață normală, acesta neputând să vorbească sau să meargă vreodată. Medicii nu le dau speranțe părinților, ba chiar le recomandă internarea la un centru specializat, spunându-le că toată viața copilul lor va fi „o legumă”. Părinții lui Rick nici nu concept o astfel de idee, ci își doresc să îi ofere copilului lor toată dragostea. De-a lungul timpului, ei observă că Rick este un copil inteligent, îl ajută să învețe alfabetul, să îl ducă la înot. Cu ajutorul unui computer interactiv, Rick a învățat să se exprime, tastând cuvinte cu ajutorul mișcărilor capului. Rick a reușit să termine liceul iar apoi Boston University, cu diploma „Special Education”, devenind primul absolvent non-vocal și contribuind ulterior la dezvoltarea unor sisteme de comunicare pentru persoanele cu dizabilități.
 
Dar pentru că îi plăcea sportul, la vîrsta de 15 ani, îl roagă pe tatăl său să participe împreună cu el la o cursă caritabilă de alergare. Tatăl îl împingea pe Rick în scaunul cu rotile, reușind să alerge 8 km. A fost prima din multele curse ce au urmat ulterior. Au participat chiar și la triatlon, probă desfășurată în 17 ore. Au participat împreună la peste 1100 de curse, demonstrând tuturor că „totul este posibil”.
 
Un tata care nu a renunțat atunci când a primit cea mai cruntă veste din partea medicilor, părinți care au găsit soluții și au făcut ca viața fiului lor să capete un sens, părinți care au demonstrat că prin dragoste și sacrificiu, orice este posibil.
 
Chiar dacă problemele cu care te confrunți tu acum sunt de altă natură, poate o materie mai complicată la școală te demoralizează, poate infidelitatea celui mai bun prieten, poate o problemă de sănătate…nu uita că pentru orice situație, la părinți vei găsi întotdeauna brațe deschise și iertare, dar mai ales, dragoste!
 
Dragul meu explorator, ești iubit! Ți-o spun părinții, o scrie Dumnezeu în inima ta!

Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor