Tu ești important!

„Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea fața Tatălui Meu, care este în ceruri. ” Matei 18. 10

Eram la o oră de chimie iar profesoara ne vorbea despre atomi. Cum că ei sunt formați din: nucleu și învelișul electronic, că nucleul este format din protoni și neutroni iar învelișul din electroni. Și gândul mi-a zburat la noi, exploratorii, și diferența pe care noi o putem face. Și o facem fără să fim conștienți.
 
Cred că și voi v-ați gândit la fel ca mine, cel puțin o dată-n viață: că sunt prea mică, sunt doar un copil, că nu sunt importantă, că nu sunt ascultată…. Ce pot face eu?…Ce diferență?…Niciuna. Însă, am învățat o lecție foarte importantă la acea oră de chimie.
 
Atunci când se calculează masa atomului, nu se iau în calcul electronii deoarece sunt foarte mici și au o masă extrem de mică. Se iau în calcul doar protonii și neutronii care formează atomul. Însă deși electronii sunt atât de mici și masa lor nu este luată în calcul, ei sunt cei care produc toate legăturile și reacțiile chimice, sunt cei care cauzează mișcarea atomilor. Cu alte cuvinte, totul din jurul nostru se întâmplă datorită schimburilor dintre electroni.
 
Niciodată să nu uitați: voi sunteți ca niște electroni. Chiar dacă vi se pare că sunteți mici și neînsemnați, cu ajutorul Tatălui Ceresc, puteți face o diferență enormă. Puteți avea un mare impact asupra celor din jurul vostru, chiar dacă nu sunteți conștienți de asta.
 
Dragul meu explorator, azi te provoc: lasă ca cei din jur să vadă diferența!

Miriam Pop, Școala Liderilor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor