Rugăciunea nerostită

“Nu va îngrijorați de nimic; ci în orice lucru aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu prin rugăciuni și cereri cu mulțumiri. ” Filipeni 4:6

Într-o după amiază de August, împreună cu echipa cu care lucrez am preluat ultimul pacient și ne-am apucat de treabă. Aveam un caz ușor de rezolvat și entuziasmată, începusem să-mi fac planuri. Era ziua pregătirii și îmi doream atât de mult să ajung acasă mai devreme deoarece simțeam nevoia de odihnă și timp pentru a începe Sabatul. Însă lucrurile n-au decurs așa cum mă așteptam, ba chiar mai mult, au început sa se complice… Atunci când planurile îți sunt date peste cap, primul simțământ care te cuprinde este neliniștea. Așa a fost și în cazul meu dar în același timp am început să vorbesc cu Dumnezeu: Doamne, Tu îmi cunoști planurile, nevoile mele, Tu știi că am avut o săptămâna lungă și grea; Te rog, Te rog fierbinte, ajută-ne să finalizăm acest caz! La un moment dat, colega mea pornește radioul și aud o melodie ce-mi transmitea un mesaj atât de clar, un răspuns la rugăciunea mea stăruitoare -“ O suflete stai liniștit ‘naintea Domnului”. În îngrijorarea mea acel cântec a fost ca un pansament pentru sufletul și mintea mea. Am primit asigurarea că El m-a auzit și voi încheia ziua cu bine doar să stau liniștită. Nu a durat mult și am finalizat cazul. În timp ce ne pregăteam de plecare le-am împărtășit colegilor mei sentimentele ce le-am trăit în acea după amiază, întrebându-i dacă-și amintesc ce melodie s-a cântat la radio. Surprinzător a fost faptul ca nici unul dintre ei nu a realizat acel moment. Eram plină de recunoștință, cu o stare de bine greu de exprimat că Dumnezeu mi-a răspuns personal la rugăciune, împărtășind colegilor mei experiența care a fost atât de binefăcătoare sufletului meu, care m-a înviorat, mi-a dat putere și energie să am un sabat plin de pace și bucurie. Tinere, când îngrijorările te apasă, ești neliniștit, abătut, în orice lucru, oricât de mare sau mic ar fi, adu-l la cunoștința lui Dumnezeu și fii plin de încredere ca El îți va răspunde. Îmi doresc din tot sufletul sa trăiești și tu acel sentiment de recunoștință pe care nu-l poți exprima în cuvinte, care te înviorează, te întărește și are puterea de a-ți schimba viața.

Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor