Traseul nu este destinația

„De asemenea Mi-am încheiat legămîntul Meu cu ei, ca să le dau ţara Canaan, ţara călătoriilor lor sfinte, în care au locuit ca străini‟. Exod 6, 4

Ai auzit până acum de țara Canaan? Deși mulți consideră Canaanul pământesc drept destinația promisă de Dumnezeu patriarhilor Avraam, Isaac și Iacov, Dumnezeu ne spune în acest verset altceva: Canaanul pământesc era traseul, nu destinația! Canaanul pământesc era țara călătoriilor lor sfinte spre Canaanul ceresc! Călătorie sfântă? Ce înseamnă acest lucru?
 
Nu știu dacă ție îți plac călătoriile. Sunt călătorii mai lungi sau mai scurte, mai relaxante sau mai obositoare. Însă ceea ce contează foarte mult, pe lângă destinație, este modul în care călătorești. Gândește-te la un traseu pe care îl parcurgi împreună cu grupa. Este tot o călătorie. Dar este sfântă? Sau ar trebui să fie? Cum poate deveni o călătorie obișnuită o călătorie sfântă?
 
Pentru ca un lucru, loc, persoană să devină sfinte este nevoie de prezența și atingerea lui Dumnezeu. Doar El poate să sfințească! O călătorie obișnuită sau un traseu pot deveni sfinte doar dacă este și Dumnezeu prezent. Iar dacă El este prezent, totul se schimbă!
 
Cei care călătoresc împreună cu Dumnezeu vor manifesta trăsăturile Lui și vor respecta principiile Lui, pe parcursul întregii călătorii. Acestea se traduc în ordine și disciplină, dispoziția de a asculta, lucrul în echipă, respectarea celuilalt, dorința de a ajuta, atitudine smerită, simțul responsabilității, seriozitate, punctualitate, moralitate. Iar lista nu se oprește aici…Ce zici?
 
De fapt, toată viața noastră este o călătorie, un traseu. Și nici unul dintre noi nu își dorește să ajungă la destinația numită Pierzare. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, lumea aceasta degradată cu tot ceea ce oferă ea, este destinația, pentru că ei aleg așa. De aceea vor și rămâne aici. Pentru că în funcție de modul în care privești la viața aceasta și de modul în care îți vei parcurge traseul vieții, vei ajunge sau nu la destinația fericită numită Viața Veșnică pe Noul Pământ. Nu uita: traseul nu este destinația!

Florin Orodan, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor