Importanța anturajului

Ioas a făcut ce este bine înaintea Domnului în tot timpul vieții preotului Iehoiada. 2 Cronici 24, 2

Ioas a avut o viață deosebită decând era copil mic. La vârsta de un an, din cauza conflictelor din ţară să nu fie omorât, a fost ascuns împreună cu doica lui timp de 6 ani în Casa lui Dumnezeu. Ştiți la ce vârstă a ajuns Ioas împărat? La 7 ani. Nici măcar explorator nu era. Biblia relatează că a făcut ce este bine înaintea Domnului. Dar cât timp? Cât timp a trăit preotul Iehoiada. Cam la vârsta la care în mod obişnuit încep copiii să meargă la şcoală, Ioas urcă pe tron şi este declarat împărat. Ca orice copil, avea şi el nevoie de bucuriile copilăriei, dar nu-şi permitea din cauza “funcției” ce o avea. Îndrumătorul său principal era Iehoiada, un om care avea o legătură strânsă cu Dumnezeu, acesta reuşind să-l facă pe Ioas să-şi înțeleagă bine rolul, acordându-i deplină încredere lui Dumnezeu în timpul vieții lui Iehoiada. Preotul era foarte bătrân, dar totuşi a mai trăit cam 30 de ani şi cu Ioas împărat, Iehoiada a murit la 130 de ani.
 
Fiecare tânăr îşi decide propria istorie a vieții prin gândurile şi simțămintele cultivate în anii copilăriei. Obiceiurile virtuase, corecte şi demne formate în tinerețe, vor deveni o parte a caracterului şi, de obicei, marchează întregul curs al existenței unei persoane.
 
Nu e uşor să alegem varianta corectă când avantajele imediate nu ne sunt favorabile. Dar Dumnezeu nu ne lasă la greu. Să învățăm de la nufăr. Deşi înconjurat de buruieni şi mizerii îşi înfige rădăcina în nisipul pur pe dedesuptul apei şi, trăgându-şi de acolo viața, îşi scoate floarea înmiresmată la lumină în puritate desăvârşită.

Iuliana Pogăcean, – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor