„Wonder Woman” – femeia fantastică

„El îşi alesese noi dumnezei: atunci războiul era la porţi; dar nu vedeai nici scut, nici suliţă la patruzeci de mii în Israel. ” Judecători 5:8

Supereroul este un personaj fictiv care posedă puteri extraordinare sau supraomenești pe care le folosește pentru a proteja publicul și care are unele caracteristici vizuale (de obicei, o ținută) care-l face identificabil. Wonder Woman este supereroina, creată de psihologul și scriitorul american W. Marston, un personaj îndrăgit de mulți adolescenți. Ea este un membru fondator al Ligii Justiției, ce apără omenirea de forțele răului. Sună frumos, dar e o ficțiune!
 
De-a lungul istoriei umane au existat femei extraordinare care au jucat un rol esențial în devenirea noastră actuală: de la simple mame, la prințese și regine, la femei de știință, sau conducătoare de armate, multe super-eroine reale care au fost în prim planul evenimentelor.
 
Una dintre supereroinele din Biblie este judecătoarea Debora. Ea este o versiune reală de Wonder Woman pentru timpul ei, dar și pentru al nostru. Care a fost secretul ei încât să echilibreze atâtea sarcini și pe lângă acestea să conducă și o întreagă armată în luptă?
 
1. Debora a făcut o prioritate din relația ei cu Dumnezeu – a fost un profet ce și-a acordat inima să asculte vocea Lui. Plină de înțelepciune, har și dreptate biblică, era un instrument al păcii și toți veneau la ea cu încredere că le va rezolva problemele. Secretul ei stătea în relația pe care o avea cu Dumnezeu.
 
2. Debora era „gata oricând” pentru Dumnezeu – Când țara ei a fost în cel mai mare impas, l-a chemat pe comandantul Barac să-i de instrucțiuni de luptă. Acesta nu a vrut să plece pe front fără prezența ei. Când a realizat că Dumnezeu are nevoie de ea în fruntea armatei, nu a ezitat și s-a pus la dispoziția Sa.
 
Urmând exemplul Deborei, făcând o prioritate din relația cu Isus, vom crește în înțelepciune, în har și în dreptate biblică! Vom fi instrumente ale păcii și în cele din urmă, vom fi „gata oricând” să fim folosiți de El.
 
Astăzi tu poți fi supereroul/supereroina Domnului!

Răcilă Lucian, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor