Dar de tine nu se va apropia

„O mie să cadă alături de tine și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia”. Psalmi 91:7

Acum că, deja, a devenit un obicei ca în ziua de 15 ale lunii să citești capitolul 91 din Psalmi, păstrează-ți obiceiul de a deschide și azi, dar și în fiecare zi, Biblia și citește. După ce vei termina de citit, întoarce-te la devoțional.
 
În primul an de facultate, când unul dintre profesori urma să nu ajungă la curs, colegii au propus să mergem într-un loc unde erau mese de biliard, alături de mâncare, băutură și țigări. Am fost destul de recitientă la început, dar insistențele lor m-au convins să merg cu ei.
 
La un momendat, unul dintre colegi a dorit să mă seveasca cu un pahar de bere, l-am refuzat respectos și i-am spus ca nu am consumat niciodată așa ceva și nici nu vreau să încerc.
 
După un timp, a zis că i-ar face placere să jucăm biliard. Nu mă pricepeam prea mult, dar am început jocul. La câteva minute, a zis că dacă va câștiga el, eu voi fi obligată să beau o gură de bere, „măcar să gust”, dacă va pierde el, în ziua respectivă el nu va mai bea alcool deloc.
 
A fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Evident că el a câștigat…însă a insistat, până s-a facut timpul să ne întoarcem la cursuri, „măcar să gust”, dar nu am făcut-o.
 
Nu îmi rămâne decât să le mulțumesc părinților pentru educația pe care mi-au oferit-o și lui Dumnezeu pentru acel moment în care am putut vorbi despre toate motivele pentru care nici „măcare să gust” nu am vrut.
 
Drag explorator, explorează și azi rămânând la principiile tale orice s-ar întâmpla. Studiind, rugându-te și cântând vei putea din ce în ce mai ușor să-i înterzici Satanei să se mai apropie de tine.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor