Dincolo de gânduri

“Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută și desăvârșită. ” Romani 12:2

Harry, Houdini, unul dintre cei mai mari iluzioniști ai lumii, a pretins la un moment dat că e ar putea, doar într-o ora, să evadeze din orice celulă, din orice închisoare din lume. Tot ce ar fi trebuit să facă era să intre în celulă cu hainele lui de stradă. O închisoare veche a auzit de propunerea lui și i-au acceptat provocarea. În ziua evenimentului, sigur pe sine, Houdini a intrat în celula închisorii, iar paznicii au închis ușa de metal din spatele lui. Foarte relaxat, acesta și-a dat jos haina de pe el și a scos din interiorul acesteia o bucată de sârmă ascunsă cu grijă, foarte rezistentă si flexibilă. Iar Houdini a început să lucreze la mecanismul de închidere al ușii. După 30 de minute, acea siguranță de sine dispăruse. După o ora era deja epuizat, iar după 2 ore, Houdini, învins, s-a prăbușit pe ușa, care atunci, s-a deschis.
 
S-a deschis pentru ca nu fusese niciodată închisă. Dar aceasta nu este complet adevărat, nu? Ușa aceea a fost închisă complet, cu cel mai puternic lacăt din lume, dar asta doar în mintea lui Houdini.
 
Câte uși din viața ta crezi ca sunt inchise, când, de fapt acestea sunt așa doar in mintea ta? De câte ori Dumnezeu nu te-a pus în situații în care trebuia doar să treci pragul, dar tu ai spus „NU” pentru că vedeai o ușă închisă? De câte ori soluția era așa de simplă, dar, prin gândirea ta, ai făcut-o să pară imposibilă?
 
“Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin ÎNNOIREA MINȚII VOASTRE”, spunea Pavel.
 
Rugăciune: Doamne, ajută-mă să văd dincolo de gânduri, dincolo de uși ce mi se par închise. Ajută-mă să fiu „gata oricând!” pentru Tine, indiferent de situație, să-Ți stau la dispoziție mereu, cu mintea deschisă. Amin!

Shaina Dumitrescu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor