Înțelepciunea și mintea strălucită

”Eu, înțelepciunea, am ca locuință mintea și pot născoci cele mai chibzuite planuri. ” Proverbe 8:12

În copilărie, bunica îmi vorbea deseori despre înțelepciune ca fiind unul din cele mai importante lucruri de care avem nevoie în viață și de dorit a deține.
 
Mă fascina când îmi povestea din Biblie despre Solomon, despre cererea pentru a avea înțelepciune, cum a folosit-o, câte binecuvântări, avantaje, aprecieri și admirație i-au adus căutarea și dobândirea ei. Astfel, mi-a insuflat dorința și curiozitatea de a citi din Cartea Proverbelor, care are câte un capitol pentru fiecare zi din lună.
 
Am citit undeva: „Nu trebuie să confundăm niciodată cunoștința cu înțelepciunea. Sunt două lucruri distincte: cunoștința ne ajută să ne câștigăm viața, înțelepciunea ne ajută să trăim viața. ”
 
Înțelepciunea dă o minte strălucită. Înțelepciunea este capacitatea de a înțelege, judeca și acționa, prin folosirea cunoștințelor, a experiențelor, a compasiunii, a bunului simț – toate împletite împreună. Cunoștința fără înțelepciune nu valorează nimic.
 
Deci, să fim atenți și să ne străduim în a căuta și a cere Domnului înțelepciune, căci…” dacă vei cere înțelepciune și te vei ruga pentru pricepere, …vei găsi cunoștința lui Dumnezeu” care te va ajuta să făurești cele mai chibzuite planuri. Aceste planuri nu izbutesc doar știind teoreme matematice, axiome filozofice, date statistice, ci cunoscând adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu.
 
Haideți să alegem să căutăm înțelepciunea și să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne surprindă cu binecuvântări nenumărate.
 
Te provoc să începi să citești Cartea Proverbelor! Este atât de bogată în sfaturi încât vei simți dorința să dobândești și tu ÎNȚELEPCIUNEA!!

Angi Cimpanu, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor