În mâinile Tale

„Nu te teme, pământule, ci bucură-te și veselește-te, căci Domnul face lucruri mari!” Ioel 2:21

Vi s-a întâmplat vreodată să vă faceți un plan atât de bine detaliat, să petreceți ore în şir punându-vă întrebări care încep cu „Dacă…?” şi totuşi, lucrurile să nu se întâmple aşa cum ați anticipat?
 
Acum doi ani aveam în față o decizie importantă: la ce liceu vreau să merg. Eram atât de sigură pe mine şi pe planul meu despre cum îmi va decurge viața în următorii cinci ani, încât nici nu stăteam pe gânduri când venea vorba de orientarea profesională. În luna iunie a acelui an am dat examenul de capacitate şi am ieşit din sala de examen încă foarte sigură pe mine că totul va fi exact aşa cum am plănuit eu. După ce am aflat rezultatele şi am văzut că nu intrasem la liceul pe care mi-l doream, la diferență de doar câteva sutimi, am simțit cum totul în jurul meu se prăbuşeşte; credeam că viața mea e distrusă și că nu voi reuși să fac nimic, iar moralul meu era la pământ.
 
În cele din urmă, am început cursurile la un alt liceu. Nu îmi era rău, dar parcă nu era nici bine la început. După ceva timp, mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar așa rele cum mă aşteptam. Am ajuns să o cunosc pe doamna profesoară de limba română și cu ajutorul ei am învățat să privesc problemele din perspective diferite, să fiu mai recunoscătoare şi să am încredere că toate lucrurile se întâmplă cu un scop, chiar şi cele pe care le considerăm rele.
 
Sunt sigură că Dumnezeu a vrut să se întâmple aşa spre binele meu. Sunt sigură că Dumnezeu ştie care este cea mai bună variantă pentru fiecare dintre noi şi doar încrezându-ne în El vom ajunge să fim fericiți cu adevărat!

Delia Nicola, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor