M-am rugat și…

„Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oștirilor, „și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare.” (Maleahi 3:10)

În ultimul an binecuvântările m-au urmărit mai ceva ca umbra. Deși am avut câteva cereri mai complexe pentru Dumnezeu pe durata anului și la unele nu mă așteptam să primesc răspuns, am fost surprins în mod uimitor.
 
Așa se face că la începutul verii, i-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să-mi găsesc un loc unde să fac practică, acesta fiind punct obligatoriu pentru terminarea anului universitar. Așadar, m-am rugat și am acționat. Mi-am adus aminte că vecinul meu, care acum vine rareori pe la țară, lucra în agricultură. Nu știam dacă mai face asta sau nu. Am zis să încerc. Am făcut rost de numărul lui și i-am scris. A văzut mesajele dar nu mi-a răspuns. Au trecut ceva zile și tot nimic. Îmi cam pierdusem nădejdea, dar Dumnezeu nu își pierduse bunătatea. La două săptămâni după ce i-am scris, m-a sunat. Când am văzut, n-am putut crede. I-am spus despre nevoia mea și că aș vrea să stau câteva ore, măcar o zi pe lângă el să văd ce lucrează și cum. Doar că urma să primesc nu doar o binecuvântare, ci belșug de binecuvântări.
 
După ce i-am prezentat nevoia mea, mi-a spus că pot merge la el nu doar pentru o zi, ci toată vara. Pe lângă asta, am primit și bani lunar, cazare, și în plus, la final când trebuia să plec de la muncă deoarece începea facultatea, mi-a spus: „Colaborarea noastră nu se încheie aici, ne auzim și pentru la vară. ” Am cerut un sfert de binecuvântare și Dumnezeu mi-a dat belșug de binecuvântări.
 
Indiferent de nevoia pe care o ai, știi la Cine să apelezi. Pune-L pe Dumnezeu la încercare și pregătește-te să zâmbești!

Spătărelu Denis, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor