Mai mult decât se vede

“Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!” Proverbe 3:5

Este o vorbă înțeleaptă în popor: „ce-i în mână nu-i minciună”. O expresie a pragmatismului, un rezumat de viață pentru omul practic. Pentru omul secular, necredincios, teza aceasta se transformă în materialism – orice nu e tangibil, e de tăgăduit! Cum o înțelege creștinul? El trăiește în lumea materială fiind conștient de realitatea superioară, cerească, a lui Dumnezeu. Este vreun punct de întâlnire între cele două?
 
Hutson Taylor, un misionar curajos, călătorea pe mare spre China. În apropierea unei insule locuită de canibali, vântul a încetat să bată, iar nava cu vele era condusă de curenții apei spre mal. Vedeau cum pe mal canibalii pregăteau focul pentru următoarea masă. Taylor scrie în jurnalul său că, descurajat, căpitanul a spus că au făcut tot ce putea fi făcut. Nu mai era nimic în mână de ajutor. Dar Taylor cunoștea versetul de astăzi. El și încă trei colaboratori au intrat în cabine și s-au rugat. După un scurt timp au ieșit și i-au cerut velierului să ridice pânzele. Au întâmpinat o resemnare bine argumentată rațional și materialist. Dar, foarte hotărât, Taylor a spus că el i-a cerut lui Dumnezeu vânt, iar în câteva minute El va răspunde. Și Dumnezeu a suflat vânt!
 
Dumnezeu nu e doar o idee teologică sau tradițională. Chiar dacă nu Îl vezi cum îi vezi pe restul oamenilor, El e implicat în viața ta. Dar are o regulă de aur: va străluci la intensitatea pe care o setezi tu! Dacă Îi oferi încrederea ta totală va face lucruri impresionante pentru tine! Încearcă acest ideal astăzi!

Adrian Dorgo, Director de Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor