Eroul cu handicap

”…Domnul le-a ridicat un izbăvitor…” Judecători 3:15

Din cauza unor afecțiuni mintale sau fizice există o categorie de oamenii care se gândesc că nu mai sunt buni de nimic, că viața lor s-a terminat și își pierd orice speranță. De cealaltă parte sunt alți oameni, care, fiind în aceeași situație, reușesc să-și atingă scopul în ciuda problemele lor cu care s-au născut sau de care s-au lovit în viață. Aș vrea să-ți prezint câteva exemple.
 
Sylvester Stallone: actor, regizor și scenarist. Ei bine, în timpul nașterii, medicii i-au afectat niște nervi ai feței. Astfel, el a rămas cu gura strâmbă, jumătate de limbă paralizată și vorbește mai greu decât un om normal. Poate că nu te-ai gândit la asta până acum, dar e cunoscut în toată lumea pentru filmele în care a jucat, în ciuda problemelor sale.
 
Al doilea personaj este un compozitor faimos. Avea 26 de ani când a început să-și piardă auzul, dar asta nu l-a împiedicat să compună în continuare. Aproape surd fiind, a scris Sonata Lunii, și, când era surd, a compus o „bagatelă” numită Für Elise. Da, acesta este Beethoven!
 
Aș vrea să vă povestesc, în câteva cuvinte, ce a reușit să facă pentru Dumnezeu un om cu un handicap fizic atunci când El i-a spus: „Am nevoie de tine!”
 
Împăratul Moabului a asaltat Israelul și timp de optsprezece ani l-a ținut supus. La finalul acestor ani, s-a ridicat un om întărit de Dumnezeu. Numele lui a fost Ehud. El nu-și putea folosi mâna dreaptă, dar cu ajutorul Domnului, a reușit să îi elibereze pe israeliți de sub robia moabită. (Te invit să citești toată istoria aceasta în capitolul 3 din cartea Judecători. )
 
Dumnezeu are un plan pentru fiecare. Poate nici nu îți trece prin gând care e potențialul tău, dar Dumnezeu îl vede. Toți suntem loviți de un handicap, adică de păcatul care ne ține departe de Hristos. Dar Hristos ne spune astăzi: „Am nevoie de tine în echipa Mea!” Nu mai sta pe gânduri și acceptă-I invitația!

Andreas Ungur, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video