De-a tupu!

“Poate cineva să stea într-un loc ascuns fără să-l văd Eu? zice Domnul” Eremia 23:24

În copilaria mea am locuit la ţară, într-o casă modestă, alături de părinţi, fraţi, vecini şi nelipsitele animale care, de fapt, ne asigurau hrana necesară pentru un trai decent.
 
Îmi aduc aminte cu plăcere de zilele frumoase în care ne jucam prin curte, alături de copiii vecinilor, „De-a v-ați ascunselea”, doar că noi îi spuneam „De-a tupu”. În timp ce toţi prietenii mei îşi căutau ascunzătoarea „perfectă”, eu am intrat în grajd şi m-am aşezat în ieslea văcuţei, care mă privea oarecum fericită. Aşteptam să fiu găsită! În jurul grajdului auzeam gălăgie, paşii copiilor… Mă căutau… Apoi, Linişte! După un timp, am ieșit din ascunzătoarea mea „perfectă” şi am alergat spre prietenii mei, fericită că nu am putut fi gasită de nimeni. Cine n-ar fi vrut să găsescă o astfel de ascunzătoare?!
 
Dar tu? Poate că nu te mai joci „De-a v-ati ascunselea” cu prietenii tăi, dar obişnuieşti să te ascunzi perfect pentru a nu fi deranjat de parinţii, de frații sau profesorii tăi. Poate cauţi să te „ascunzi” în faţa telefonului sau tabletei, crezând că acestea îţi vor răspunde tuturor întrebărilor care nu au primit răspuns.
 
Amintește-ți că Dumnezeu este peste tot! Ceea ce priveşti tu în ascuns, priveşte şi El. Dumnezeu nu ne urmăreşte cu intenţia de a ne pedepsi, ci, în dragostea Lui, ne veghează fiecare pas pentru a ne proteja de cel rău. Un scriitor inspirat de Dumnezeu spunea aşa: „Privind, suntem schimbaţi! Aceasta este o lege care funcţionează atât în domeniul intelectual, cât şi în domeniul moral. Mintea se adaptează treptat la subiectele asupra cărora i se îngăduie să mediteze. Ea devine asemenea lucrurilor pe care este obişnuită să le iubeasca şi să le respecte. ” (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol 2, pag. 44).
 
Astfel dar, priveşte la Isus, la lucrurile frumoase şi minunate din natură şi contemplă doar la ceea ce te motivează, te inspiră.
 
Şi stai, nu pleca, aşează-te pe genunchi şi spune-I lui Isus că ai nevoie şi azi de dragostea şi protecţia Sa…Domnul e aici! Nu te ascunde!

Niţa Uglea, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor