Modelând un caracter veșnic

„Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” 2 Corinteni 3:18

Nu știu dacă astăzi copiii se mai joacă cu plastilină. Plastilina este o pastă ceva mai tare decât aluatul de prăjituri sau de pâine al mamei. Plastilina are mai multe culori și se poate modela după dorință. Atunci când eram copil, îmi plăcea să modelez din plastilină oameni, mașini, mingi, cuburi, fructe și multe alte obiecte.
 
Aș vrea să vă spun un secret. Și caracterul nostru este asemenea plastilinei și poate fi modelat. Așa cum plastilina sub acțiunea forței mâinii mele lua diferite forme, la fel caracterul nostru, obiceiurile, cuvintele, faptele și gândurile noastre sunt modelate de „forțele” care acționează asupra noastră.
 
Ei bine, asupra noastră acționează diferite persoane sau împrejurări prin intermediul celor 5 cinci simțuri: gust, miros, pipăit, auz și văz.
 
Probabil cel mai mult cunoaștem și de asemenea suntem modelați prin intermediul văzului. Cu cât privim mai mult un anumit tip de lucruri (filme/seriale, cărți, clipuri pe social media, etc), cu atât suntem schimbați în acea direcție.
 
Dacă petrecem mult timp privind „frumusețile și bogățiile” acestei lumi, ele ne vor plăcea tot mai mult și mai mult. Dar dacă vom privi la Isus, la caracterul Lui, la ceea ce El a creat, la frumusețile naturii, la legile organismului uman, legile naturii și ale universului, vom înțelege mai bine iubirea lui Dumnezeu, iar El va deveni prietenul nostru cel mai bun.
 
Semeni un gând, seceri o faptă. Semeni o faptă, seceri un obicei. Semeni un obicei, seceri un caracter. Semeni un caracter, seceri un destin veșnic.
 
Vă invit să privim în fiecare zi la slava lui Dumnezeu și să ne lăsăm modelați de El. Haideți să îndreptăm în fiecare zi gândurile noastre de mulțumire către Isus, Salvatorul nostru și atunci viața noastră va reflecta caracterul Lui.

Adrian Toader, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor