Pâinea mea și a ta

”Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi” Matei 6:11

Știi ce este o pogăcea? Este o turtă făcută pe plită din apă, sare și făină. Când eram mică, bunica ne pregătea o turtă pe plită pe care o rupea cu mâna și ne-o oferea tuturor. Era o perioadă în care primeam pâine la rație, așa că ne descurcam cu turtele acestea gustoase și sănătoase.
 
Oamenii adesea uită că noi nu am avea deloc hrană dacă nu ar fi aerul curat, lumina soarelui și ploaia. Dumnezeu a făcut toate aceste lucruri pentru ca noi să putem cultiva hrana care să ne ajute să fim puternici și sănătoși.
 
Două cuvinte ne reamintesc faptul că noi nu ar trebui să fim egoiști cerând binecuvântări numai pentru noi. Care sunt aceste cuvinte? „Nouă” și „a noastră”. Noi îl ajutăm pe Dumnezeu să răspundă acestei părți a rugăciunii prin faptul că împărțim cu cei care nu au suficientă hrană.
 
Dar trebuie să avem grijă și de hrana noastră spirituală. Rugăciunea și momentele de devoțiune din fiecare zi sunt la fel de importante ca hrana de pe mesele noastre.
 
Dragul meu explorator, să știi că tu ești pâinea de care Dumnezeu are nevoie. Împarte-te celor din jur iar într-o zi vei sta la masă cu El.

Mihaela Nagy, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor