Nu te speria de leu

„Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. ” 1 Petru 5:8

Orice tânăr pornește în viață cu entuziasm și dorința de a reuși în tot ce își propune în vederea realizării visurilor sale. Viața fiecărui om este asemenea unei călătorii spre o destinație și fiecare speră să aibă o călătorie cât mai frumoasă și împlinitoare. Pentru un creștin, destinația călătoriei este Împărăția lui Dumnezeu, dar drumul spre cer poate fi plin de obstacole și de încercări.
 
În 1678, Jonh Bunyan a scris cartea „Călătoria creștinului”, o alegorie în care prezintă drumul credinciosului spre Împărăția lui Dumnezeu. Cartea a fost tradusă în peste 200 limbi și a fost o sursă de inspirație pentru mulți.
 
Vreau să îți împărtășesc o ilustrație din această carte, ca o încurajare atunci când simți amenințări și primejdii în drumul tău:
 
Creștinul călătorea spre Cer printr-un ținut necunoscut și se grăbea să ajungă până la lăsarea întunericului la un han. S-a bucurat când a văzut luminile în depărtare, în timp ce umbrele nopții începeau să apară. A grăbit pasul pe potecă, dar când mai avea puțin până la han, aude un sunet care îl face să încremenească în drum, cu inima bătându-i puternic. Un sunet inconfundabil l-a înștiințat că un leu era în apropiere. În câteva clipe, îi observă silueta ce se apropia de poteca pe care tocmai se oprise. Nu știa cum va scăpa cu viață. În timp ce căuta cu disperare o soluție salvatoare, ușa hanului se deschise și proprietarul strigă: „Hei, creștine, înaintează fără teamă și rămâi pe cărare. Leul este legat, dar tu nu ai văzut lanțul. ”
 
Ilustrația aceasta îmi amintește de o imagine pe care Biblia o folosește pentru a descrie ura pe care Satana o are pentru urmașii Domnului Hristos, dar suntem asigurați că nimic nu se poate întâmpla în afara voinței lui Dumnezeu.
 
Când simți în jurul tău amenințări și primejdii, amintește-ți de faptul că Domnul Hristos Și-a dat viața pentru tine și dorește să fii salvat pentru veșnicie. Nimic și nimeni nu te poate birui dacă ai încredere că Dumnezeu este alături de tine! Exprimă-ți această încredere, la fel ca Pavel: „Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui. ” (2 Tim. 4:18)

Teofil Brașov, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor