Nu uita de „mulțumesc…”

Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. ” Efeseni 5:20

„În Aragon (te poți uita pe hartă, se află în regiunea de nord a Spaniei), trăia cu mulți ani în urmă, un rege credincios. Spre marea lui mâhnire, regele a observat că fiii nobililor de la curte nu Îi mai mulțumesc lui Dumnezeu pentru bucatele de la masă. Pentru a le da o lecție, regele i-a chemat pe acești tineri să prânzească într-o zi cu el. După ce toate bucatele au fost puse pe masă, fiii nobililor au procedat ca de obicei: s-au aruncat asupra mâncărurilor alese, ca lăcustele asupra ogoarelor.
 
Deodată ușa camerei în care se aflau s-a deschis și, spre marea lor surprindere, a intrat un om îmbrăcat în haine murdare. Omul s-a pus la masă între ei și, fără să zică ceva, a început să mănânce cu lăcomie. Tinerii s-au oprit din mâncat și priveau spre rege, așteptând ca omul acela să fie dat afară. Regele însă, nu spunea nimic, ba chiar mânca liniștit, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic neobișnuit. Cerșetorul a mâncat bine de prin toate farfuriile de pe masă, apoi fără să zică o vorbă, a părăsit sala, trântind ușa după el.
 
Tinerii nu știau ce să mai creadă…Cu toții îl priveau uimiți pe rege, așteptând o explicație. „Ce om obraznic”, ziseră ei într-un glas. „Așa?” zise regele. „Nu vă place?” Din păcate, cerșetorul se aseamănă cu voi. Precum a venit el la masă și s-a pus fără nicio sfială între voi, iar apoi a plecat fără să mulțumească cuiva, tot așa faceți și voi. Vă puneți la masă fără să-i mulțumiți lui Dumnezeu pentru bunătățile pe care vi le dă în fiecare zi…Drag explorator, cum te descurci? Îți este greu să-ți exprimi mulțumirea? Roagă-L pe Isus, te ajută El!

Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor