Învață-mă să mă rog!

”Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Doamne, învață-ne să ne rugăm, cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui. ” Luca 11:1.

Mă aflam în Moriceal Largo împreună cu exploratorii din San Jose. 6000 de exploratori așteptau cu nerăbdare începerea Camporeei Naționale de Exploratori din Venezuela. O mare albă a inundat auditoriul. Era ceva de nedescris să vezi toți exploratorii îmbrăcați în uniformă. Iar cămășile lor albe îți dădeau senzația că te afli la Marea de Cristal! O tabără de vis!
 
Pentru Dani era prima tabără în care el participa. Stătea lângă mine să nu se piardă și era atent la fiecare moment al ceremoniei de deschidere. Într-una din zilele următoare, în timp ce făceam altarul de dimineață, i-am cerut să se roage, iar el a lăsat capul în jos și mi-a spus că nu știe să se roage. Le-am cerut tinerilor să se roage pe grupe, iar eu am mers să mă rog împreună cu el. Era pentru prima dată când avea posibilitatea să vorbească cu Dumnezeu prin rugăciune. Părinții lui erau catolici iar el nu mergea niciodată la biserică. Nimeni nu îl învățase să se roage. S-a uitat la mine și mi-a zis: „Învață-mă să mă rog!” I-am explicat că atunci când ne rugăm noi vorbim cu Dumnezeu și îi spunem toate probleme noastre, iar El ne ascultă!
 
Oare câți copii se găsesc în jurul nostru care, asemenea lui Dani, au nevoie să fie învățați să se roage? Sunt eu dispus să îi învăț? Sunt eu dispus să mă rog împreună cu ei? Ce faci pentru cei din jurul tău care nu-L cunosc pe Dumnezeu? Dacă cunoști pe cineva pe care-l poți ajuta chiar azi să se apropie de El, nu ezita să-i întinzi o mână de ajutor!

Ciprian Tăutan, Director Exploratori – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor