Niciodată nu ești singur

”Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. ” Psalmul 23:4

Un tânăr misionar printre aborigenii din tribul Campa, ce locuiau în pădurea amazoniană, a plecat într-o dimineață de acasă având în plan să viziteze un sat localizat la două ore de mers prin junglă.
 
Din nefericire, la un moment dat, a pierdut poteca. Era ora trei după-amiaza, dar era destul de întuneric. A încercat din greu să găsească drumul, dar fără niciun rezultat. A început să plouă, era noroi și nu vedea mare lucru. Era speriat, ud și obosit. Știa că nu e bine să rămână în acel loc. Dacă venea vreo fiară? Dezorientat fiind, a început să alerge până când a alunecat într-o vale de vreo 6 metri adâncime. Era plin de noroi. Nu mai exista altă cărare. Nu voia să recunoască, dar se rătăcise. Era cu totul pierdut: singur în junglă, doar el și sunetul ploii care atingea pământul. S-a pus pe genunchi și a cerut ajutor Domnului. Știa că doar o minune de la El îl va putea salva. Așa că a început să strige cu toată puterea.
 
Deodată, a auzit din depărtare o voce. A strigat iar și vocea se auzea tot mai aproape. A auzit pașii cuiva și apoi i-a văzut silueta. Era un indian. A întins brațul și l-a ridicat. L-a întrebat cine este, cum se numește și de unde vine, dar indianul nu a răspuns nimic. L-a luat de braț și l-a condus până în satul pe care îl căuta.
 
Un membru al bisericii a apărut înaintea lui și l-a întrebat de ce vine la ora asta.
 
– M-am rătăcit, i-a răspuns el în timp ce se dezbrăca de hainele ude. S-a întins lângă foc și a adormit iar dimineața a observat că hainele îi erau uscate și rucsacul era un pic mai departe de foc, având în el mâncare și apă. După câteva minute, a apărut cel care l-a întâmpinat la sosire.
 
-Cum ați găsit poteca aseară? a întrebat el.
 
-Indianul a găsit-o, a răspuns misionarul.
 
-Care indian?
 
-Acela care era cu mine când am ajuns ieri seară.
 
-Nu era niciun indian cu dumneavoastră.
 
Nu a mai spus nimic, ci doar a mulțumit Domnului pentru minunea pe care a făcut-o.
 
Tinere, ține minte că niciodată nu ești singur! Domnul este de partea ta. El te păzește și te scapă din valea cea întunecată.

Gabriel Chiș, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor