Calitățile și darurile spirituale

”În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora. ” 1 Corinteni 12:1. 7

Când a făcut lumea, Dumnezeu a dat fiecărui lucru sau ființă creată o calitate sau o utilitate. Solul, apa, lumina și orice altceva au un rol specific. Și cu animalele este la fel. Elefantul are trompa și se folosește foarte eficient de ea. Girafa este foarte înaltă și se poate hrăni ușor cu frunzele copacilor. Leul răcnește și este foarte puternic. Cerbul are coarne mari cu care se apără.
 
Tot așa, Dumnezeu le-a dat și oamenilor diferite calități. Unora le place să deseneze sau să picteze. Altora le place să cânte fie cu vocea, fie la un instrument. Unora le plac curiozitățile din natură, altora le plac calculele sau să repare folosind diferite unelte. Unora le place să călătorească și să își facă prieteni noi, altora le place să stea liniștiți acasă și să citească. Unii oameni sunt mai sociabili și deschiși la noi prietenii, alții sunt mai retrași. Unii sunt mai raționali, alții sunt mai afectivi, empatici și înțelegători. Unii sunt activi, dinamici și plini de energie, iar alții sunt calmi și liniștiți. Unii sunt mai combativi, ei își susțin activ punctul de vedere, iar alții sunt mai îngăduitori și răbdători.
 
Tu ce calități ai? Ești conștient de ele?
 
În Biblie se vorbește despre darurile spirituale (”arătarea Duhului”) care se observă în special în biserică. Unii predică cu ușurință, alții cântă frumos, sunt oameni care explică lucrurile ușor și clar, unii sunt sufletiști și îi ajută pe ceilalți cu toată inima. Unii se roagă ușor și frumos, alții transmit tot timpul încredere și optimism iar altora le place să organizeze diferite activități.
 
Este adevărat că unele calități se perfecționează în timp, prin exercițiu, poate după câțiva ani.
 
Scopul darurilor spirituale pe care le avem este pentru beneficiul altor oameni. Toate meseriile existente sunt pentru folosul altora. Medicul are pacienți, meșterul are clienți, magazinele au cumpărători, etc. Toți oamenii au nevoie de alți oameni.
 
Așadar, fii conștient de calitățile tale și folosește-le pentru a fi util semenilor, familiei și bisericii.

Florin Dumitriu, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor