Bătălia pentru tine

”Îmbrăcați-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului” Efeseni 6:11

Știai că în fiecare zi se dă o luptă teribilă pentru sufletul tău?
 
Dacă te-ai simțit vreodată neacceptat, neînțeles sau lipsit de valoare, nu uita că Dumnezeu te iubește atât de mult că a dat tot ce avea mai scump pentru salvarea ta. L-a dat pe însuși Fiul Său! Tu ești extrem de valoros în ochii lui Dumnezeu. Diavolul știe cât ești de prețios și vrea cu disperare să te câștige de partea lui. El nu are scrupule în a folosi orice metodă ca să te amăgească, să te inducă în eroare și, în final, să te distrugă.
 
Legenda spune că mama lui Ahile și-a dorit ca fiul ei să ajungă un mare războinic. În acest scop, l-a scăldat într-un râu astfel încât nici un fel de armă să nu îi poată răni trupul. Doar că, ținându-l de călcâi, această parte nu a fost scufundată în apă și astfel călcâiul lui Ahile a devenit vulnerabil în fața tuturor atacurilor. Mai târziu, Ahile a fost ucis de o săgeată care l-a nimerit în cel mai nedorit loc – călcâiul său. Chiar dacă tot corpul i-a fost protejat, acel mic loc expus i-a adus sfârșitul.
 
Ca să poți să reziști în fața unui inamic așa cum e cel rău, ai nevoie de un echipament de protecție special. Doar la Dumnezeu vei găsi protecția potrivită și El este dornic să îți ofere „toată armătura Lui” ca să poți ieși biruitor în lupta cu forțele răului. O armă eficientă pe care o ai la îndemână o găsești în legea exploratorului: „Să studiez și să mă rog zilnic”. Rugăciunea și studiul zilnic al Bibliei te vor ține conectat cu Cerul și îți vor întări încrederea în Dumnezeu și în Cuvântul Său.
 
Pentru că adevărata bătălie se dă pentru mintea și inima ta, trebuie să îți protejezi aceste organe vitale. Dumnezeu îți oferă tot ajutorul de care ai nevoie, dar trebuie să participi și tu. Deci, ai grijă cu ce îți hrănești mintea, ai grijă ce lucruri aduni în inimă pentru că de toate acestea depinde destinul tău veșnic.

Dana Cernicica, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor