Samuele, Samuele!

“Vorbeşte, căci robul Tău ascultă” 1 Samuel 3:10

Explorator drag, cred că şi tu ţi-ai dorit de multe ori să fi auzit glasul lui Dumnezeu aşa cum l-a auzit Samuel. Copilul acesta despre care ai învăţat multe lucruri la şcoala de sabat nu era cu mult mai mare decât tine, însă bucuria cu care îşi îndeplinea zilnic lucrurile mici de la templu l-au facut să fie iubit de Eli, judecător şi preot în Israel, şi de Dumnezeu.
 
Îmi aduc aminte că într-o dimineaţă am auzit glasul mamei care ne chema pe noi, trei fraţi plini de energie. Am primit de la un verişor trei capre şi acum, împreună cu părinţii, trebuia să participăm la îngrijirea lor. Ne-am bucurat că în curtea noastra, pe lângă pisici, cățel, găini, aveau să fie şi capre!
 
În fiecare dimineaţă şi seară trebuia să le ducem la iarbă, iar în primele zile am învăţat să avem grijă de ele. Caprele erau tare neastâmpărate şi obișnuiau să meargă în locuri unde nu aveau voie: în stradă, în lanul de grâu, în grădinile neîmprejmuite ale vecinilor, unde rodeau scoarţa tânără a pomilor fructiferi. Când ne jucam mai bine, caprele dispareau! Bucuria înceta şi, pe rând, fiecare din noi trebuia să le aducă în locurile cu iarbă proaspătă şi frunze verzi. Nu era întotdeauna uşor, mai ales că ceilalţi copii de pe strada noastră ne chemau la joacă şi noi nu mai aveam timp.
 
Îndeletnicirea noastră a durat 5 ani, iar apoi caprele au fost vândute, dar cele mai frumoase amintiri le avem din timpul când mergeam cu ele la păscut.
 
Mă întorc la Samuel. Grija de a păstra curăţenia la templu şi de a-l ajuta pe Eli în unele aspecte ale slujbei nu i-a dat prea mult timp de joacă, dar l-a calificat pentru responsabilităţi mult mai mari.
 
Te cheamă astăzi şi pe tine mama, tata sau poate un instructor. Poţi răspunde şi tu ca Samuel: „Vorbeşte, căci robul tău ascultă”? Nu este greu, dar nici uşor! Puterea ascultării este gata să ţi-o dea şi ţie Dumnezeu, căci şi pentru tine are o chemare!

Gabriela Gocica, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor