Inima – un loc nou!

„Căci așa vorbește Domnul către oamenii din Iuda și din Ierusalim: Desțeleniți-vă un ogor nou și nu semănați între spini!” Ier. 4, 3

Uneori, în agricultură se practică metoda de a schimba o porțiune de pământ cu alta nelucrată de ceva timp, pentru a fi mai productiv. Chiar dacă acest lucru înseamnă un efort mult mai mare, să sapi o zonă unde a crescut iarbă, să o dai la o parte, să mărunțești, să fie totul pregătit pentru a începe semănatul.
 
Poate și tu ai participat la o astfel de activitate cu părinții sau bunicii tăi și cu siguranță ți s-a părut un lucru greu de realizat, gândindu-te că e mult mai ușor să folosești un pământ care a mai fost lucrat, decât să pregătești unul nou, chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsură.
 
Inima omului este un astfel de loc, ce trebuie aranjat, îngrijit, săpat, ocrotit.
 
Nu-ți irosi anii frumoși ai adolescenței tale cu lucruri mărunte și neimportante, nu-ți investi timpul prețios în persoane care nu-ți apreciază valoarea.
 
„Desțelenește un ogor nou” – adică pune-ți ținte înalte și caută să le atingi, visează către lucruri mărețe și cheamă-L pe Tata să te însoțească pe drum.
 
Nu-ți lăsa privirea în jos, nu ceda gândurilor și șoaptelor negative, „nu semăna între spini”.
 
Știi cât de mult prețuiești?

Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor