Ce vrei să-ți dau?

La Gabaon, Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea şi Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ţi dau. ” 1 Împărați 3: 5

Minunat vis, nu-i așa? De multe ori m-am întrebat cum ar fi ca Domnul să mă întrebe ce aș dori. Ar fi grozav, e drept? Chiar așa, dacă tu ai avea posibilitatea de a fi în locul lui Solomon, cerând orice de la Domnul, ce ai pretinde? Există tendința de a da un răspuns automat, bazat pe răspunsul pe care îl dă Solomon în versetul 9, pentru că știm că cererea aceasta a plăcut Domnului.
 
Însă, sincer vorbind, ce ai cere? Faimă, bogăție sau viață lungă poate? Dumnezeu a fost atât de impreionat de răspunsul lui Solomon, încât i-a dat ca bonus și ce nu a cerut. Solomon le-a avut pe toate acestea, pentru că a știut să ceară cu înțelepciune. Cere și tu azi de la Domnul mântuirea și înțelepciunea și vei avea toate celelalte lucruri, pe deasupra. Caută mai întâi pe Domnul, împărăția cerurilor și toate celelalte lucruri le vei primi în dar. Hristos Isus este Cel mai mare și bogat dar care a fost oferit vreodată oamenilor.
 
Primește-L în inima ta. Tot ceea ce trebuie să faci este să Îl ceri. Acceptă ca El să fie Domn și Rege peste inima ta. Alege-L pe El ca Sfătuitor în problemele mărunte ale vieții de zi cu zi. Pentru că a-ți îndeplini conștiincios datoria, așa cum cere legea exploratorului, se poate realiza doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Rugăciunea pentru înțelepciunea de a ști ce decizie să iei în anumite situații este una dintre cele mai importante. Este una dintre cerințele de care Dumnezeu este impresionat. Te țin rețelele de socializare departe de rugăciune? Atunci cere astăzi călăuzire și putere divină să le poți pune deoparte, astfel încât Duhul Sfânt să conducă mintea ta și să nu te mai lași distras de ele.
 
Este o provocare, știu, dar Domnul îți poate da înțelepciune și putere. Îți doresc ca astăzi să fi înțelept și mai puternic decât device-urile tale. Haide că poți! Curaj! Tot cerul e de partea ta.

Olivia Stănescu, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video