Ajutor neașteptat

”Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” Matei 6:26

Se apropia Camporeea Națională din 2018. Urma sa plecăm spre Săcuieu, o echipă de ghizi asistenți ce încerca în fiecare tabără să imortalizeze fiecare moment plin de culoare, de veselie sau de aventură. Aveam experiența mai multor tabere în care adusesem zâmbetul pe chipul copiilor, prin îndemânarea cu care făceam imaginile să se miște pe ecran și să transformăm activitățile taberei in amintiri video.
 
Eram doar niște tineri, în jurul vârstei de 18 ani, care nu aveau în spate decât pasiune și câteva idei despre ce înseamnă a filma cât mai interesant, cu un buget mai mult decât redus. De data aceasta, însă, lucrurile arătau diferit față de alte tabere: pentru prima data plecam fără vreo camera video profesională, fără vreun echipament de ultimă generație. Tot ce aveam erau telefoanele personale. Orice alte aparate pe care le folosisem în trecut erau, acum, indisponibile. Ne gândeam ca ar trebui să nu mai mergem, ca nu putem face nimic cu ce avem la îndemâna.
 
Totuși, am zis ca vom încerca imposibilul: să obținem maxim din aproape nimic, neștiind atunci ca Domnul nu ne va lăsa la greu.
 
Odată ajunși in tabără, ne-am găsit locul perfect în care puteam să stăm și să prelucrăm clipurile. În timp ce discutam împreuna cu băieții din echipă, câțiva dintre exploratorii cu care venisem pe drum ne-au spus: „Avem o camera de acțiune. Nu ne descurcam sa scoatem cadrele pe care voi le obțineți și credem ca vouă v-ar fi utilă. ”
 
În acel moment ne-am dat cu toții seama că nimic nu este imposibil atunci când ai alături un prieten ce știe oricând ce nevoi ai. Nimic nu va părea greu de realizat când Dumnezeu are grija ca totul să meargă așa cum trebuie. Acceptasem provocarea tocmai pentru ca activitățile Exploratorilor să fie vizibile iar cei care au fost în camporee să aibă o amintire de neuitat. Iar lucrurile păreau ca merg împotriva noastră. Ne-am făcut griji ca nu vom reuși să ducem provocarea la bun sfârșit. Însă Dumnezeu a avut grijă ca noi sa avem tot ceea ce ne trebuie pentru a ne îndeplini scopul.
 
Încrede-te in Dumnezeu și azi, El va avea grijă de tine!

Eddie Mieilă, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor