Cunoști sunetul?

„Ferice de poporul care cunoaște sunetul trâmbiței. ” Psalmi 89. 15 pp

Cunoști versetul de mai sus? Dar versetul: „Oile mele ascultă / cunosc glasul Meu”? Ioan 10. 27
 
Sunt sigură că și tu, dragă explorator, cunoști foarte bine semnalele fluierului exploratorilor. În fiecare tabără îl auzi că te cheamă la înviorare, la masă sau la diferite activități. Două semnale lungi și unul scurt. Și știi ce trebuie să faci. Însă, e alegerea ta ce va urma!
 
Vreau să îți relatez o întâmplare dintr-o tabără explo de vară. O fată din grupa mea m-a rugat să o las să meargă cu alte două fete în josul râului, să exploreze zona. Erau fete cuminți așa că le-am lăsat fără stres, amintindu-le să fie în tabără la ora mesei. Timpul a zburat și am auzit fluierul pentru masă. Fetele nicăieri.
 
Îngrijorată, pornesc în josul râului, dar nimic. O iau și în sus, strigând cât mă țin plămânii (și cine mă cunoaște știe că am un megafon foarte bun). Nimic. Mă întorc în tabără și anunț ofițerul de serviciu, care îmi propune să mai facem o rundă și să dăm semnal cu fluierul, iar dacă nu apar să anunțăm comandamentul.
 
Zis și făcut. Mergem în jos și în sus, fluierând cât putem de tare. Nimic. Așa că ne întoarcem. Însă, exact când ofițerul pune mâna pe stație pentru a anunța staff-ul, aud în spate voci vesele. Erau ele, vesele și inocente. Când le-am întrebat dacă m-au auzit, ele au spus: „Doar semnalul de fluier foarte slab și am știut ce trebuie să facem. ”
 
Oh! Câtă învățătură am tras din acestă întâmplare: că trebuie să aud sunetul trâmbiței și să fiu gata, dar și că trebuie să dau și eu sunet clar și corect celor din jur. Și că trebuie să îl cunosc pentru a-l recunoaște. Te provoc și pe tine să te gândești la câteva învățături.
 
Dragul meu explorator, tu cunoști glasul Păstorului? Ești gata să-L asculți, să-L urmezi? Întotdeauna glasul Lui este clar: chiar dacă uneori trebuie să faci liniște să-L auzi, chiar dacă uneori e slab. Îți doresc să-L auzi, să-L cunoști și să știi ce trebuie să faci.
 
Alege binele, grăbește! Trâmbița e aproape gata să sune!

Cristina Pop, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor