Nu trebuie să te temi

„Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopții, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umbla în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare”. Paslmi 91: 7, 6

Mai întâi, deschide-ți Biblia, asează-te confortabil, citește întreg capitolul 91 din Psalmi și bucură-te, și de data aceasta, de întâlnirea cu Dumnezeu, apoi te întorci la devoțional.
 
Cartea „Istoria mântuirii”, o carte extraordinară (te sfătuiesc să o citeși sau să o asculți din aplicația „EGW Writings” în drum spre scoală sau sper întâlnirea explo și Îl vei înțelege și iubi mai mult pe Dumnezeu), îl prezintă pe Enoh ca fiind un om special. Un om care se deosebea de ceilalți. Un om care ieșia în evidență prin simplitatea lui.
 
Cain și Abel reprezentau cele două categorii de oameni care vor exista pe fața pământului. Abel reprezenta pe cei ce iubeau pe Dumnezeu, iar Cain pe cei ce se lăsau conduși de Satana. Abel a fost ucis de către fratele lui Cain, iar Enoh, pentru că își dorea să iubească pe Dumnezeu, a fost ales în locul lui Abel.
 
În mai multe rânduri, se vorbește despre Enoh care își alegea diverse locuri liniștite pentru a se putea întâlni cu Dumnezeu. Contempla la cele văzute, dar și la cele care Dumnezeu i le descoperea despre viitor. În locurile lui retrase, putea să Îl asculte pe Dumnezeu și Îl putea înțelege din ce în ce mai mult. Pentru ca nu cumva să fie influiențat de oamenii care nu Îl iubeau pe Dumnezeu, Enoh mergea la ei, le vorbea despre Isus și cele două veniri pe pământ, dar apoi se retrăgea în locurile singuratice.
 
Știi foarte bine, până la urmă, Enoh a fost luat la cer, căci Îl iubea pe Dumnezeu DIN TOATĂ INIMA. Acum, el îi reptezenta pe toți aceia care vor fi luați la cer la a doua venire a lui Isus, pentru că vor fi ales să iubească pe Dumnezeu.
 
Ți-am prezentat pe Enoh pentru a înțelege ce înseamnă „nu trebuie să te temi”. Odată ce cauți să ai o legăură cât mai strână cu Dumnezeu, să Îl iubești și să dorești să faci voia Lui, nu ai de ce să-ți fie frică.
 
El este atotputernic…El conduce întreaga imensitate a universului, El are grijă chiar și de flori pe câmp, El …TE IUBEȘTE, de aceea, nu trebuie să te temi.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor