Oamenii buni și lucrurile rele.

“De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. ” Romani 8:28

Ce spui despre aceste două afirmații? (1) Oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele. (2) Oamenilor răi li se întâmplă lucruri bune. Pe mine mă surprinde faptul că am exemple care să demonstreze că amândouă sunt adevărate. Tu ai? Mă gândesc la cât de mult a suferit Iov și mă gândesc la oamenii care nu îl ascultă pe Dumnezeu și trăiesc fără să fie deranjați.
 
Citind textul de azi din Romani 8:28 mă mai liniștesc. Și totuși confuzia rămâne. Hai să cercetăm mai departe. Îți aduci aminte de episodul tânărului bogat? Citește versetul 17 din Marcu 10. Iar acum hai să vedem ce răspunde Isus în versetul 18: „Pentru ce Mă numeşti bun?, i-a zis Isus. Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. ”
 
Pe mine acest verset mă face să șterg primele două afirmații și să le declar false. Și mă gândesc că dacă nu putem numi oamenii buni sau răi, poate e mai corect să spunem că sunt oameni care îl ascultă pe Dumnezeu și oameni care nu îl ascultă pe Dumnezeu. Dar mi se pare nedrept că oamenii care îl ascultă pe Dumnezeu trec prin lucruri grele și prin suferință și de multe ori celor ce nu îl ascultă pe Dumnezeu le merge bine. Hai să mai cercetăm, Dumnezeu nu poate să se contrazică.
 
Deschid Biblia în Romani 2:5 “Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu. ” Îmi mai amintesc că avem parte de har și cei pe care am vrea să-i numim buni si cei răi, dar nu pentru prea multă vreme, “căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. ” Dumnezeu încă mai are răbdare cu toți oamenii. Poate că acum simt că sunt neîndreptățită, dar știu că ultimul cuvânt îl are Dumnezeu și că ascultarea de El într-un final îmi va aduce dreptatea.
 
Și încă ceva: ceea ce pare a fi un rău acum poate fi o mare binecuvântare și invers. Dacă simți și tu la fel ca mine, veghează, ascultă și ai credință ca să putem spune împreună cum a zis și Iov în marea sa strâmtoare: „Știu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. „

Semeniuc Raisa, Instructor – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor