Vreau să fiu fericit!

„Atunci, toți cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău” – Psalmi 5:11

Abraham Lincoln este cunoscut drept unul dintre cei mai buni președinți ai Statelor Unite ale Americii. Viața sa a fost una zbuciumată încă de la naștere, când apare pe lume într-o cămăruță a unei ferme din Kentucky. La vârsta de 7 ani a fost nevoit să se angajeze și banii pe care îi câștiga erau folosiți de către familie, ca mai apoi, la vârsta de 9 ani să rămână orfan; mama lui moare. Anii trec și Lincoln dorește să fie mai responsabil: deschide o mică afacere care dă faliment la scurt timp; candidează pentru un post în legislativ, însă este respins. La 23 de ani rămâne fără job și hotărăște să studieze dreptul, dar nu este acceptat. Câțiva ani mai târziu se pregătește pentru căsătorie, însă logodnica sa moare. Pe parcursul vieții candidează de 7 ori pentru diferite funcții în Parlament și este învins. La vârsta de 51 de ani este ales președinte al Statelor Unite și ajunge să înlăture aproape în totalitate sclavia din acea perioadă.
 
Eșecurile au urmat unul după altul, și deși putea spune că Dumnezeu este împotriva lui, singura motivație care l-a ajutat să continue a fost tocmai Dumnezeu. Viața sa ghidată după principiile lui Dumnezeu a ajuns să fie una apreciată de întreaga planetă. Cu fiecare an care trecea, el era tot mai greu încercat, însă a știut că mai presus de această lume și de orice încercare este Dumnezeu. Iar El nu a întârziat să răspundă credinței lui Lincoln.
 
Caută fericirea la Hristos și vei primi mai multă decât te aștepți. Dragostea Lui pentru noi este nemăsurată și „dă tuturor cu mână largă” (Iacov 1:5). Lincoln spunea că „Oamenii sunt atât de fericiți cât se hotărăsc să fie”. El și-a pus încrederea în Sursa fericirii și a reușit să treacă prin toate încercările alături de Hristos.
 
Pe tine ce te împiedică să-ți pui toată încrederea în Dumnezeu?

Moisei Mădălina – Vasilica, Ghid Asistent – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor