Legea 6: să mă port cuviincios

[Elisei] „pe când mergea pe drum, nişte băieţaşi au ieşit din cetate şi şi-au bătut joc de el. Ei îi ziceau: „Suie-te, pleşuvule! Suie-te, pleşuvule!” El s-a întors să-i privească şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii. ” 2 Împărați 2: 23, 24

Știu! Când deschizi devoționalul de dimineață, ultimul lucru pe care te aștepți să îl citești este o mustrare. Cu siguranță îți dorești o binecuvântare, o încurajare, o apreciere, un cuvânt bun, dar cine își dorește o mustrare?! Nimeni, desigur. Însă în ocazia aceasta aș dori să luăm aminte la lecția de viață care se desprinde din aceste versete.
 
Biblia subliniază faptul că nu trebuie să tratăm cu ușurătate lucrurile sfinte și nici nu e cazul să facem glume pe seama oamenilor lui Dumnezeu. Ți s-a întâmplat și ție să iei în derâdere anumite persoane mai în vârstă sau care au anumite defecte fizice? Sau să faci glume pe seama unui coleg sau profesor? Ei bine, dacă ai făcut asta, te rog să Îi ceri acum iertare lui Dumnezeu și asigură-te că data viitoare nu se va mai repeta. Iată, aceste versete ne vorbesc despre seriozitatea cu care tratează Dumnezeu acest subiect. El a îngăduit ca 42 de copii să moară, ca o consecință a obrăzniciei lor. El nu îngăduie batjocorirea Sa sau a acelor ce îl reprezintă pe El.
 
Fiind explorator, ai învățat deja Poruncile, iar cea de-a cincea îți cere să îți cinstești (respecți) părinții. Pentru orice cuvânt vei da socoteală, pentru orice faptă rea care încalcă Legea desăvârșită a lui Dumnezeu, există o pedeapsă. Dumnezeu este bun, dar este și drept și sfânt; este dragoste dar și dreptate în același timp. Dacă nu observăm dezaprobarea Sa față de tot ce este rău am putea trage concluzia eronată că: merge și așa, nu-i chiar așa de tragic. Însă El nu lasă batjocorit de nimeni. Îți doresc ca astăzi să meditezi la sfințenia lui Dumnezeu și la atitudinea pe care o ai față de simbolurile sfinte, ori când intri în biserică. De altfel, a șasea lege a exploratorului ne îndeamnă să „mă port cuviincios în Casa Domnului”.

Olivia Stănescu, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor