Recompensa

“Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului ca să nu îți faci gusturile tale în ziua mea cea sfântă, …atunci te vei putea desfăta în Domnul și Eu te voi pune pe înălțimile tării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov, căci gura Domnului a vorbit. ” Isaia 58;13-14

Tabăra de ski pe care o organizasem a decurs perfect până vineri seara, la apusul soarelui. Atunci a trebuit să las copiii pentru care eram responsabilă în grija monitorilor de ski și să rămân cu cei doi băieți ai mei, la cabană. Apunea soarele și mi-am privit cu grijă elevii plecând fără mine. În același timp, copiii mei priveau dezamăgiți. Pierdeau ocazia de a se bucura de zăpada perfectă în Sabat.
 
Am privit masina plină cu elevi până nu s-a mai zărit, apoi am întors capul. Am descoperit ceea ce avea să ne umple de uimire: vecinul nostru își pregătea telescopul pentru spectacolul pe care urma să îl ofere cerul. A fost suficient un salut și câteva schimburi de idei. Omul s-a arătat atât de încântat să împartă bucuria lui cu alții. Să vă spun cât de performant era acel telescop? Sau cât de interesat de astronomie era unul dintre băieții mei? Am avut o seara de vis, cu imagini ale cerului pe care nu le-am văzut niciodată, cu explicații pe care doar un om pasionat le poate oferi, o seară pe care Dumnezeu ne-a oferit-o în schimbul alegerii de a renunța la activitățile obișnuite.
 
Am învățat ceva în acea seară.
 
1. Dumnezeu nu lasă nerăsplătit pe cel care ascultă de El. Uneori recompensa este imediată.
 
2. Lui Dumnezeu îi pasă de fiecare, potrivit nevoilor lui, pasiunilor lui, celor mari și celor mici deopotrivă.
 
3. Ceea ce îmi oferă Dumnezeu are calitate superioară și este perfect potrivit pentru mine.
 
4. Pot alege să fiu un instrument prin care Dumnezeu să își reverse binecuvântarea asupra altora.
 
Mă gândesc la omul care ne-a invitat să ne bucurăm de cer împreună cu el. Ar fi putut să o facă singur. Dar a fost dispus să petreacă timpul cu niște copiii. Omul acesta seamănă cu Cineva. Tu știi cu cine?

Magdalena Androne, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor